Doenersdreef wil betalen voor behoud wijkaanjager

ALMERE
Bij zorginstelling Doenersdreef in de Almeerse Eilandenbuurt zijn ze zo blij met de gemeentelijke wijkaanjager dat ze willen proberen hem voor de wijk te behouden. De zorginstelling is samen met ondernemers uit de buurt bereid het werk van de wijkaanjager voor de helft te betalen. De zorginstelling zegt hierover in gesprek te zijn met de gemeente.

De gemeente huurde vorig jaar oktober vier wijkaanjagers in voor tien uur per week, voor een periode van één jaar. Daarvoor werd 100.000 euro uitgetrokken. De aanjagers moesten voor meer binding tussen bewoners zorgen en de wijkeconomie stimuleren. Daar is wijkaanjager Mikel Hanekamp in de Eilandenbuurt volgens Doenersdreef goed in geslaagd.

Mensen met elkaar verbinden
Bij Doenersdreef worden jongeren begeleid die moeilijk mee kunnen komen in de maatschappij. Om ze te helpen, zijn er diverse projecten met bewoners en ondernemers in de wijk opgezet. Zo kan een fysiotherapeute uit de buurt gebruikmaken van de fitnessruimte van de zorginstelling en kunnen de jongeren weer gebruikmaken van haar expertise.

De wijkaanjager past daar volgens de begeleiders heel goed bij. Zo bedacht hij de ventkar. Het is de bedoeling om daarmee volgende maand groenten in de wijk bij bewoners langs te brengen, die in de moestuin van de zorginstelling zijn geteeld. Bewoners kunnen in ruil voor de producten zich inzetten voor de wijk. Ze zouden bijvoorbeeld mee kunnen helpen in het buurtrestaurant.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert