Agent niet vervolgd voor neerschieten verwarde man

DRONTEN
De politieagent die eind vorig jaar een man neerschoot in Dronten wordt niet vervolgd door justitie. Uit onderzoek van de Rijksrecherche blijkt dat de agent uit noodweer handelde.

Het incident gebeurde op maandagochtend 14 december op de Saturnusweg in Dronten. Agenten kwamen af op een melding dat daar een verwarde man met een mes in zijn hand liep.

Toen de man de agenten bedreigde werd hij neergeschoten. Hij heeft enige tijd in coma gelegen.

reacties (6)

 • Vissekla

   

  In Amerikaanse series gaat het allemaal vanzelf....

  reageer
 • .VV.

   

  Waarneer word er wel een agent vervolgt verhaal beetje aanpassen met collega s en duidelijk noodweer net als in almere bij het azc bij een "asielzoeker " zijn tenen eraf geschoten terwijl er 12 agenten bij stonden was ovrmeesteren niet makkelijker??,?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat duurt het onzinnig lang voordat deze, overigens goede, beslissing is genomen.

  reageer
 • kees d.

   

  Terecht als we telkens als er een "verwarde" man met een mes loopt te zwaaien en zeer bedreigend overkomt toestemming moeten vragen om te schieten is dat in deze tijd waarin we veel "verwarde" mensen hebben met meer dan alleen messen heel moeilijk om de veiligheid voor anderen te handhaven.

  reageer
 • Unweit

   

  Waarom zou deze agent ook vervolgd moeten worden? De Nederlandse agent is - op een heel enkele hoge uitzondering na - iemand die het liefst geen gebruik wilt maken van een vuurwapen en dit alleen maar doet wanneer hij/zij zelf of een ander in direct gevaar wordt gebracht door een ander. Welnu deze verwarde man heeft kennelijk zo'n situatie veroorzaakt ook al is dit gebeurd in een waan en daarom heeft de agent moeten handelen zoals hij deed. Uit dit onderzoek is dit nog eens bevestigd en daarom is er geen reden om hem te vervolgen en dat lijkt mij zeer logisch. Sterkte aan alle betrokkenen inclusief de agent zelf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aat

   

  Doorlopen mensen niks aan de hand hier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert