Eduvier investeert in succesvolle volkstuin

LELYSTAD • Za 13 augustus 2016 | 12:53 • Zaterdag 13 augustus 2016 | 12:53
De volkstuin in Lelystad voor autistische kinderen uit het speciaal onderwijs van het Aurum College is een succes. Daarom gaat onderwijsinstelling Eduvier extra investeren in de zogeheten 'participatietuin'. Zo wordt initiatiefnemer Amber Jong, werkzaam bij Eduvier, één dag in de week gedetacheerd bij haar project in de wijk Wold.

Het afgelopen schooljaar waren elke woensdag zeven leerlingen bezig met het telen en verkopen van groenten en fruit. Op deze manier konden zij hun sociale vaardigheden trainen, één van de voornaamste doelstellingen van het project. De interactie met buurtbewoners begint volgens Jong steeds meer vorm te krijgen. "De tuin is een middel, het doel is mensen bij elkaar te brengen'', benadrukt de docent.

Het initiatief van Jong wordt gesteund door verschillende zorgpartijen en de gemeente Lelystad, die de grond ter beschikking stelt. Vorig jaar werd de volkstuin uitgebreid met een plantenkas, aangeboden door een lokale ondernemer. Bij 4Fusion, zoals het project heet, zijn meerdere vrijwilligers actief.

Deel artikel

reacties (6)

 • Rauhfaser

    Ma 15 augustus 2016 Maandag 15 augustus 2016

  'armoedige aanblik', 'lijkt (...) nergens op', 'bouwval', 'oude meuk', 'foto is waardeloos', 'afgekloven foto'. Het is hier te breed, daar te kort, het is niet goed en het wordt nooit wat, misschien wordt het morgen beter maar het wordt toch nooit goed. Geef het maar op, het leven heeft geen zin.

  reageer
 • Uhm...

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  De foto is waardeloos en volgens mij van vorig jaar. Ga gewoon eens een kijkje nemen en verbaas je in positieve zin over wat er is neergezet. Een inwoner met een mooie droom die enorm haar best heeft gedaan en een mooi begin heeft staan. Een initiatief waar Lelystad trots op kan zijn!

  reageer
 • Barbara

    Zo 14 augustus 2016 Zondag 14 augustus 2016

  Als je nou een persbericht de deur uit doet waarin je trots wil laten zien hoe je succesvolle onderneming groeit en bloeit waarom voeg je er dan zo'n afgekloven foto van jaren terug toe? Als de scholen straks weer zijn begonnen zal ik eens een vers portie groente en fruit daar ophalen. De appels zullen wel rijp zijn tegen die tijd.

 • Barbara

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  En hoe is het voor de mensen @Rauhfaser? Ik heb het trouwens nergens over zaken die jij hier aankaart. En zeker niet over aangeharkte rechte lijnen. Ik reageer op het beeld dat verschijnt op een foto, en de tekst die iets heel anders laat lezen. De ligging van deze tuin midden in de stad op het terrein van wijlen Pannekoeken Restaurant daar mag de buurt nog jaren tegenaan kijken. Domweg omdat de gemeente of eigenaar van lapje grond geen zin heeft die oude meuk op te ruimen.

  reageer
 • Rauhfaser

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  @ Ikkie & Barbara: het is niet belangrijk hoe het eruit ziet, of het wel netjes genoeg is, of het recht is aangeharkt, of er binnen de lijntjes wordt gekleurd. Het is belangrijk hoe het voor de MENSEN is.

  reageer
 • Almeerse

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  Mee eens! Prima en succesvol initiatief !

 • Barbara

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  Ik lees over het telen van groente en fruit en de interactie met buurtbewoners, maar als ik op de foto af moet aan waar ik met mijn neus ingedrukt wordt lijkt het nergens op. Een bouwval van resten pannenkoek en een leerling die zich de schompompus moet spitten om de aarde een beetje lucht te kunnen geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikkie

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  Ondanks dat het project prachtig is blijft het gebouw maar een armoedige aanblik voor de wijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert