"Gemeente moet meer doen voor veiligheidsgevoel"

EMMELOORD • Ma 8 augustus 2016 | 14:29 • Maandag 8 augustus 2016 | 14:29
"Waar is de politie?" Dat vraagt fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder zich af naar aanleiding van de autobranden eind vorige maand en een serie auto-inbraken in Emmeloord. Lammers constateert dat het veiligheidsgevoel in Noordoostpolder daardoor afneemt.

ONS stelde het 'onveilige gevoel' onder inwoners al in juni aan de kaak bij de bespreking van de jaarrekening. Volgens Lammers doet het gemeentebestuur niks met de gevoelens van de bewoners. "Ik zou graag zien dat de burgemeester zich uitspreekt over de veiligheid en nadenkt over hoe deze golf aan inbraken tegengegaan kan worden. Nu gaat het alleen over de boot van de burgemeester."

Volgens Lammers doen veel mensen geen aangifte van een kleine diefstal omdat het gevoel bestaat dat de politie er toch niets mee doet. Daarom moeten volgens hem de criminaliteitscijfers, waar de gemeente plannen op baseert, niet leidend zijn.

Voor de autobranden van een aantal weken geleden is wel iemand aangehouden.
 
[https://twitter.com/BerthooLammers/status/762621448552902656]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel