"Gemeente moet meer doen voor veiligheidsgevoel"

EMMELOORD
"Waar is de politie?" Dat vraagt fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder zich af naar aanleiding van de autobranden eind vorige maand en een serie auto-inbraken in Emmeloord. Lammers constateert dat het veiligheidsgevoel in Noordoostpolder daardoor afneemt.

ONS stelde het 'onveilige gevoel' onder inwoners al in juni aan de kaak bij de bespreking van de jaarrekening. Volgens Lammers doet het gemeentebestuur niks met de gevoelens van de bewoners. "Ik zou graag zien dat de burgemeester zich uitspreekt over de veiligheid en nadenkt over hoe deze golf aan inbraken tegengegaan kan worden. Nu gaat het alleen over de boot van de burgemeester."

Volgens Lammers doen veel mensen geen aangifte van een kleine diefstal omdat het gevoel bestaat dat de politie er toch niets mee doet. Daarom moeten volgens hem de criminaliteitscijfers, waar de gemeente plannen op baseert, niet leidend zijn.

Voor de autobranden van een aantal weken geleden is wel iemand aangehouden.
 

 

reacties (5)

 • Rauhfaser

   

  Iedere populist speelt op een gegeven moment in op gevoelens van onveiligheid voor electoraal gewin. En ieder crimineel feit wordt opgevoerd als bewijs van structureel onvermogen van de autoriteiten, van wie men immers 100% veiligheid en 0% criminaliteit geleverd moet krijgen in ruil voor al dat zuurverdiende belastinggeld, en mopperdemopperdemopper en geklaag.

  reageer
 • bedenkelijk

   

  ja ja zelf ingrijpen. Hoe had je dat in gedachten? Iedereen maar een pistool geven en schieten als je ziet dat in de trein weer een conducteur lasting gevallen wordt? Of als je ziet dat een omaatje beroofd wordt van haar pinpas meteen schieten? Of leef jij nog in het tijdperk dat je met een opgestoken vingertje naar dit soort gajes toe kan lopen en ze kan vragen om het niet meer te doen? Denk eerst even na voordat je iedereen hier van (ongevraagd)'advies' voorziet.

  reageer
 • Jaap Boode

   

  De media bepalen waar het over gaat. De burgemeester verwijten dat het over zijn boot gaat is slap.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Burgers hebben zelf ook een verantwoordelijkheid. Altijd maar naar de politie kijken alsof die alles voor kunnen zijn. Men heeft ook geen idee hoeveel papierwerk er zit aan kleine zaken voor de politie. Als je dit niet goed wegzet loopt een beetje advocaat zo weg met een verdachte. Burgers moeten zelf ook waarnemen en ingrijpen, en minder twitteren.

  reageer
 • Speculatief of rotzooi schoppen?

   

  De verontwaardiging op dit vlak door de heer Lammers is wel erg suggestief.Een kwajongen streek om zieltjes te stelen? Het inspelen op onderbuik gevoelens van burgers die toch al angstig zijn is koren op de molen blijkbaar van de heer Lammers. Dit decadente gedrag botst met gewone mensen die gevoelens en werkelijkheid goed kunnen onderscheiden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert