Populierenhout krijgt tweede leven als sup-board

ALMERE
Populierenhout uit Flevoland wordt sinds kort door Staatsbosbeheer verwerkt tot sup-board. Dat is een surfplank waar je op staat en een peddel gebruikt om vooruit te gaan. 

Populier 'oerboom' van Flevoland
De populieren zijn direct na de drooglegging in Flevoland geplant. Deze boomsoort groeit snel en daardoor ontstonden er ook sneller bossen. Nu worden de bomen oud en moeten ze worden gekapt. 

Populierenhout goed bruikbaar
Staatsbosbeheer wil op een ludieke manier laten zien wat er allemaal mogelijk is met populierenhout. Het wordt al gebruikt voor onder meer klompen en luciferhoutjes. Volgens boswachter Freek Rebel is het populierenhout zacht en daardoor makkelijk te bewerken.

Staatsbosbeheer denkt er over na om de sup-board in Almere te verhuren voor tochtjes om bevers te spotten in de Hoge Vaart. Nu kan dat al vanuit een boot.

reacties (2)

 • Johan bakker

   

  De aanplant van populier is gestimuleerd door de gemeente lelystad, tot betrekking van een grote zagerij op de vleetweg 67 op industrie terrein noordersluis waar pallethout in grote mate werd gezaagd populier hout werd gebruikt voor de leggers van pallets (splijt niet) en makkelijk te verwerken subsidie ca 1,2 miljoen gulden ivm met werkgelegenheid, maar toen de omliggende gronden niet konden worden verkocht, in verband dat er geen grote bedrijven zich vestigden in Lelystad werden de gronden verkocht aan kleine bedrijfjes, die klaagden dat er teveel herrie en stof werden gemaakt, waardoor de gemeente de zagerij weg wilde hebben, en categorie 5 van zware industrie werd ingetrokken mij heeft dit mijn leven een andere wending gegeven kosten verlies ca 2 miljoen

  reageer
 • Hans K

   

  Nou, de bevers in de Hoge Vaart klimmen zo op je plankie. Nabij Motrac kantoor zitten al wat jaren 2 grote Bevers, Mo en Trac en die zijn groter dan een middelgrote hond. Mij niet gezien!!!

  reageer
 • kees d.

   

  Ik denk dat die bevers banger voor jou zijn dan dat jij bang voor die dieren moet zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert