Extra geld voor geestelijke jeugdhulp

LELYSTAD • Di 9 augustus 2016 | 17:28 • Dinsdag 9 augustus 2016 | 17:28
De gemeente Lelystad heeft extra geld uitgetrokken om de wachtlijst bij de specialistische geestelijke gezondheidszorg voor jongeren aan te pakken. De gemeente reageert daarmee op de wachtlijst bij zorginstelling Dokter Bosman. Die meldde in juni 40 jongeren niet meer te kunnen helpen, omdat het budget van de gemeente voor dit jaar al op is.

Met het extra geld worden tot eind augustus 25 jongeren geholpen. De overige jongeren waren al in behandeling of komen niet uit Lelystad.

De gemeente praat in september met Dokter Bosman en andere instellingen over de jeugdhulp. Lelystad wil de zorg anders inrichten door een deel van de geestelijke gezondheidszorg over te laten aan het Jeugd- en Gezinsteam. Dokter Bosman stelt dat problemen vaak te complex zijn en thuishoren bij specialistische zorg.

Een woordvoerder van de gemeente wil om concurrentiegevoelige redenen niet zeggen hoeveel extra geld er beschikbaar is gesteld. Het geld is vorig jaar op de zorg overgehouden. Lelystad verstrekt de extra bijdrage aan de Aankoopcentrale Flevoland, waarin de zes Flevolandse gemeenten samenwerken op het gebied van de inkoop van zorg.

Deel artikel

reacties (5)

 • Dokter Bosman

    Wo 10 augustus 2016 Woensdag 10 augustus 2016

  De nieuwe manier van organiseren van de zorg voor kind en jeugd heeft onbedoelde effecten voor instellingen die zorg verlenen en de gemeente. Beide zijn gebaat bij het verlenen van de best mogelijk psychologische zorg voor kinderen en hun omgeving. De gemeente is met Dokter Bosman in gesprek om tot een oplossing op de lange termijn te komen. Dat is goed nieuws voor kinderen die extra psychologische zorg nodig hebben.

  reageer
 • Hans

    Di 9 augustus 2016 Dinsdag 9 augustus 2016

  en weer een grote partij die de gemeente onder druk zet om zijn zin te krijgen ten koste van de patiënten. Wanneer geeft de gemeente een weerwoord naar dit soort partijen. Laat ze eerst kwalitatief werk leveren.

  reageer
 • Lelystad

    Di 9 augustus 2016 Dinsdag 9 augustus 2016

  12 weken wachten bij dokter Bosman, en dan na 1 gesprek afgewimpeld worden,geld gebrek of niet: schandalig dat ze dat geestelijke gezondheids zorg noemen

  reageer
 • Rauhfaser

    Wo 10 augustus 2016 Woensdag 10 augustus 2016

  Tegen slecht humeur is geen behandeling opgewassen!

 • lelystedelinge

    Di 9 augustus 2016 Dinsdag 9 augustus 2016

  Schandalig dat er geen geld is voor deze jongeren, dan is het ook niet zo raar dat ze ontsporen.

  reageer
 • Frits

    Ma 8 augustus 2016 Maandag 8 augustus 2016

  Wij van Dokter Bosman adviseren Dokter Bosman.

  reageer
 • Rauhfaser

    Di 9 augustus 2016 Dinsdag 9 augustus 2016

  Zo ligt het dus niet. Die zorginstellingen vragen terecht boter bij de vis. Net als bij de bakker gaat ook daar de zon voor niets op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert