Drie tijdelijke recyclingperrons in Haven

ALMERE
Inwoners van Almere Haven kunnen vanaf volgende week maandag afval brengen bij drie tijdelijke recyclingperrons. Een groot gedeelte van het huidige perron in Haven wordt gesloopt. Het maakt plaats voor een nieuwe ontsluitingsweg van de A6.

De drie recyclingperrons zijn elk één dag per week geopend. Ze worden ‘s ochtends geplaatst en aan het eind van de middag weer weggehaald.
Bij alle locaties kunnen alle soorten afval achtergelaten worden. Grote hoeveelheden kunnen echter alleen gestort worden op de Steiger 218, zo laat de gemeente weten. 

De tijdelijke situatie duurt tot oktober volgend jaar. Dan gaat een volledig nieuw recyclingperron op De Steiger open. Bij dit ‘upcycleperron’ wordt ingezet op het hergebruik van afval.

Locaties en dagen:
* Markenlaan (voorkant); op maandag

* Wierdenpark (naast Najaden); op woensdag

* De Steiger 218; op maandag, woensdag en zaterdag

Naast deze drie nieuwe locaties kan ook op de plek van het huidige recyclingperron (Steiger 221) op zaterdag nog afval gebracht worden. 

Alle locaties zijn tussen 09.00 uur en 16.00 uur geopend.

reacties (1)

  • ron

     

    Vage info: wat is groot wat is niet groot? Welke dagen zijn het dan? Waarom op zaterdag wel op oude locatie? Het zou een gelijkwaardige oplossing zijn. Maar slechts 3 dagen en zonder uitleg een beperking tot 16.00 uur gelijkwaardig ?

    reageer
  • Wees blij dat de gemeente Almere met deze oplossing komt, voor het zelfde geld moest u naar Almere Buiten of Almere Poort. En door de weeks zal het te druk zijn op de oude locatie met werkverkeer en dat zal op zaterdag niet zo zijn

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert