Jongeren zonder werk en diploma willen vaste coach

ALMERE • Ma 8 augustus 2016 | 18:06 • Maandag 8 augustus 2016 | 18:06
Jonge Almeerders zonder werk en diploma willen meer persoonlijke begeleiding. Voor het grootste deel van deze groep ontbreekt zo'n coach nu, waardoor ze sneller uitvallen als ze weer een opleiding beginnen of een baan vinden. Dat blijkt uit onderzoek van het Verweij Jonker Instituut, dat is gedaan in opdracht van de gemeente Almere.

In het rapport staat dat veel jongeren die uitvallen, uit beeld verdwijnen bij de gemeente omdat niemand zich voor hen verantwoordelijk voelt. Ook is er bij de gemeente te weinig deskundigheid over deze groep en zijn de 'klantmanagers' slecht bereikbaar.

Professionele begeleiders geven in het onderzoek aan dat praktijkgericht leren de beste aanpak is. Jonge Almeerders tussen 23 en 27 jaar komen volgens de professionals sneller aan het werk met deelcertificaten. Ze worden langs die route sneller zelfstandig dan wanneer ze een algemene opleiding volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel