Eis: maximale werkstraf voor belastingfraude

ALMERE
Voor belastingfraude is tegen een Almeerder 240 uur werkstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij voor 250.000 euro aan valse belastingaangiften gedaan. De man begon aan de fraude toen zijn transportbedrijven niet meer winstgevend waren. 

De vrouw van de Almeerder, die de administratie deed, wacht als de rechtbank in Utrecht de eis overneemt een taakstraf van 100 uur. De man zei tijdens de zitting dat zijn vrouw van niets wist, maar het OM gelooft daar niets van.

De officier van justitie zag af van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en eiste de maximale werkstraf. Volgens het OM zijn er alleen maar verliezers in deze zaak. Het stel zit inmiddels financieel aan de grond. De man had zijn bedrijf op moeten doeken toen het niet meer ging, zei de officier.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (4)

 • Frans

   

  Jazeker, Anton. Als de Belastingdienst dit soort 'fouten' opspoort wordt de aanslag gecorrigeerd, plus een boete, plus aangifte bij Justitie.

  reageer
 • Hn.

   

  Ik heb respect voor u dat u toch weer bent gaan werken. En inderdaad is de faillissementswet ernstig verouderd waardoor mensen die door de crisis hun bedrijf zijn kwijtgeraakt tot praktisch levenslang zijn veroordeeld.

  reageer
 • Tja

   

  De belasting dienst plukt iedereen kaal die wil werken heb zelf ook een bedrijfje gehad en op de kop gegaan jammer genoeg wel restschuld die ik inlos nu bij baas werkzaam en in een huurhuis mijn buurman heeft een uitkering en betaald nu 200 euro minder huur omdat ik werk??? Dat ik een restschuld heb maakt de belasting dienst niks uit ,ik werk dus mijn huur moet fors omhoog om scheefwonenen tegen te gaan maar krijg ook geen hypotheek door mijn restschuld vind je het gek dat er mensen frauderen

  reageer
 • Anton

   

  Dat is toch 1041,66 per uur verdiend. Of moet er ook nog terugbetaald worden?? Ik mag het toch wel hopen!?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert