Verdachte van illegale besnijdenissen weer vrij

ALMERE
Een man uit Almere die verdacht wordt van illegale besnijdenissen bij jonge jongens in het asielzoekerscentrum in Katwijk is weer op vrije voeten. Dat meldt het Leids Dagblad.

Vrijdag werd bekend dat de Almeerder was aangehouden omdat hij op onzorgvuldige wijze en zonder licentie zes besnijdenissen zou hebben uitgevoerd. Dat zou zijn gebeurd op 24 juli. Eén van de jongetjes moest naar het ziekenhuis als gevolg van het handelen van de man.

De rechtbank vond het niet nodig om de Almeerder nog langer vast te houden. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.

reacties (2)

 • Jay

   

  Ik ben van mening dat iemand zelf moet kunnen kiezen of hij al dan niet wil worden besneden. Er zijn talloze mannen die het verschrikkelijk vinden dat dit ze als kind is overkomen. Natuurlijk kan er een medische noodzaak zijn en is besnijdenis in zo'n geval de enige uitweg, maar verder zou het een vrije keus moeten zijn.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Naar mijn mening is besnijdenis zonder medische noodzaak volstrekt nutteloos, en zou het om die redenen verboden moeten zijn.

 • .VV.

   

  Zo daar zal die van leren dit is toch gewoon pure verminking!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat leert hij nu ? er is nog geen aanklacht, laat staan een vonnis. Beter was het om even nog tijdje in voorarrest te laten zitten, nu is hij weer vrij om te staan waar hij wilt en misschien ontvlucht hij het land wel nu.

 • ook legale besnijdenis is pure verminking

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert