Straatpraat: Stoute Yuri?

DRONTEN
De olympische droom van Yuri van Gelder is voorbij. Hij is weggestuurd van de Spelen in Rio omdat hij "de normen en waarden binnen TeamNL en de KNGU op grove wijze heeft overschreden". 

De turner zou afgelopen zaterdag, nadat hij zich had geplaatst voor de ringenfinale, zonder toestemming het olympische dorp hebben verlaten. Hij kwam pas in de vroege ochtenduren weer terug en had alcohol gedronken. 

Wij vroegen in Dronten of het terecht is dat Yuri van Gelder is weggestuurd!

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  Echt zonde en dom dat hij naar huis is gestuurd, had een andere straf verzonnen!

  reageer
 • Rob

   

  Belachelijke beslissing, de KNGU hanteert de zelfde regels die ook gelden voor dopinggebruik. De man moet pas over een kleine week weer op, een biertje drinken moet kunnen. De straf opgelegd staat in geen enkele verhouding temeer er niets op papier staat t.a.v. Wel of geen alcohol gebruik.

  reageer
 • Japioo

   

  Laten wij niet roomser zijn dan de Paus. 35000 condooms worden uitgedeeld en men denkt te kort te komen , Yuri is misschien een beetje dom geweest maar een goede reprimande zou op zijn plaats zijn geweest , met goud in handen was zijn zelfvertrouwen weer terug gekomen , en mocht ie van een slok houden , meer dan normaal, dan maar professionele hulp aanbieden , maar had hem die finale gegund

  reageer
 • Cosmo

   

  Inmiddels meer bekend. Nachtclub in Rio en om 6 uur 's morgens straal bezopen en niet bepaald onopgemerkt terug gekomen. Tja..........

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Nu snap ik het: de bobo's waren jaloers!

 • frits

   

  Tja wat? Wie gaat dat wat aan. Alleen als andere sporters hier echt last voor hun nachtrust van gehad hebben, is er een probleem. Vraag is: welke sporter heeft zijn/haar beklag gedaan over Van Gelder, en waarom? (de officials zitten niet in het Olympisch Dorp.) Had iemand echt zelf last van zijn gedrag? En was dat echt zo erg om iemand te diskwalificeren? Of zag iemand een kans om de plek van Van Gelder in te nemen dan wel een populaire medesporter te beschadigen? En had de equipeleiding niet kunnen kiezen voor een andere straf, zoals uitplaatsi g uit het Olympisch Dorp? Waarom is er nooit zo opgetreden tegen andere sporters met hetzelfde gedrag, zoals de hockeyers, Vd Hoogeband en Wennemars?

 • Regeltjes regeltjes,we gaan in Nederland kapot aan regeltjes. Stel enige pakket paaltje op waar binnen met vrij opereren. Wil roken zelf weten, wil men een biertje moet kunnen. Al dat ambtelijk gedoe stoppen daarmee, vrijheid deert niemand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Manfred

   

  Meneertje heeft nog steeds niets geleerd van zijn verleden. Walgelijk.

  reageer
 • Bas

   

  Wat een domoor die van Gerner, altijd negatief in het nieuws met het zoveelste acevietje.

  reageer
 • Hij is een hele nacht weggeweest en pas 's ochtends teruggekomen. Er zal wel meer aan de hand geweest zijn dan alleen even een pilsje pakken. Er wordt gesproken van een 'grove schending' van normen en waarden. Misschien was hij wel stomdronken, en dat kan natuurlijk niet. Laten we de officiele verklaringen maar afwachten.

  reageer
 • 13xx

   

  Iedereen drinkt toch wel eens een biertje (bijvoorbeeld onze koning)

  reageer
 • Lies

   

  Volgens mij zijn er regels waar men zich aan dient te houden! Dus eigen schuld dikke bult...heeft dus niets geleerd van zijn verleden...

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Ordnung muss sein? Ik denk eerder dat nederlandse sportbonden niet-stimulerende tyrannieke broeinesten van eigenbelang en ijdeltuiterij zijn.

 • frits

   

  Belachelijk. Het is een volwassen vent. Die heeft geen avondklok nodig. Als zijn gedrag ten koste gaat van zijn prestaties, heeft hij alleen zichzelf daarmee. Het is onzin om als Nederlandse ploeg weer allerlei extra regeltjes te stellen bovenop de officiële regels van het IOC. Onnodige betutteling door mensen die zichzelf o zo interessant vinden, maar niets kunnen. Nou ja, misschien kan Van Gelder 'gratie' vragen bij Koning Willem Alexander, die naast zijn sportieve prestaties ook altijd wel in is voor een feestje of een pilsje.

  reageer
 • jo jo

   

  Je kunt het belachelijk vinden maar het feit is dat er heel veel centjes worden geïnvesteerd in TeamNL. Als je als sporter uitverkoren bent af te mogen reizen naar de OS mag je ook wel wat terug verwachten toch? Regels zijn nou eenmaal regels..

 • lelystadse

   

  Ik wacht wel even de verklaring van Yuri af. In de overeenkomst staat niets over eventueel alcohol gebruik en men mag ook gewoon het dorp uit. Er staat wel in de 20 pagina's tellende overeenkomst at men zich dient te gedragen..............alcohol is niet het voorbeeld zegt men nu daarom gaan alle bobo's lekker heel de avond los in het Heinikenhuis alcohol vrij zeker ik wacht wel op alle feiten en vind het verschrikkelijk jammer

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Misschien is Yuri niet braaf genoeg voor de blauweblazerbobo's?

  reageer
 • KC

   

  Die bobo's zitten wel te drinken in het HHH. In de overeenkomst met de sporters staat niets over alcohol. Het is gewoon Yuri pesten.

 • Ed Molenaar

   

  Wel apart dat dat orgaan van alles kan bepalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert