OM eist voorwaardelijke straf tegen ontuchtige opa

ZEEWOLDE
Een 89-jarige man uit Zeewolde hoeft, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, niet de cel in voor ontuchtige handelingen met zijn minderjarige kleindochter. Het OM eist een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat betekent dat de man de straf alleen moet uitzitten als hij opnieuw de fout in gaat. 

De hoogbejaarde man zou in maart 2014 handtastelijk zijn geweest bij zijn 10-jarige kleindochter. Ze ging hem eten brengen en in de lift van het appartement zou hij handtastelijk zijn geweest. De man heeft destijds bij het verhoor door de politie een bekentenis afgelegd. In de rechtbank kon hij zich niets meer herinneren. Toch is er volgens de officier van justitie voldoende bewijs. 

Het OM houdt in de eis rekening met de omstandigheden. Door het voorval raakte de familie verscheurd en werd de man uit het kerkgenootschap Jehovah’s Getuigen gezet. Daarnaast is de zaak volgens de officier te lang op de plank blijven liggen.

De rechtbank doet uitspraak op 22 augustus. 

reacties (4)

 • Johan

   

  Er gaan wel meer dingen fout in deze zaak naar mijn mening... A. Hij hoort van kinderen van 10 af te blijven. B. Hij hoort van familie af te blijven. Ook al zou die persoon boven de 18 geweest zijn. C. Te lang op de plank snap ik maar een taakstrafje had er echt wel afgekund. Al zal reclassering geen AED meenemen in der busje. D. 89.... Dan draai je lang genoeg mee om te weten wat de risico's zijn.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  "89.... Dan draai je lang genoeg mee om te weten wat de risico's zijn." - ik denk dat het de moeite loont om te kijken of dit afwijkende gedrag misschien een teken is van dementie.

 • Sofie

   

  Dat bedoel ik johan en te lang op een plankje 1 jaar. Serieus belachelijk heeft te maken met leeftijd. Mijn zoon zijn zaak heeft 4 jaar op de plank gelegen en doet nu zijn taakstraf en geloof me wat hij heeft gedaan is niks te ver gelijken met deze meneer. Is puur de leeftijd

 • Sofie

   

  Wat dus om deze reden krijgt hij voorwaarlijk. Belachelijk mijn zoon zijn zaak is 4 jaar op de plak blijven leggen en kreeg gewoon zijn taakstraf. Dus ik zou zeggen zet hem dan maar in een cel want dit is niet normaal.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  "(...) werd de man uit het kerkgenootschap Jehovah’s Getuigen gezet." - er zijn gelukkig ook nog positieve dingen te melden.

  reageer
 • Kansloos

   

  Wederom het recht in nederland is krom

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert