OM eist voorwaardelijke straf tegen ontuchtige opa

ZEEWOLDE • Di 9 augustus 2016 | 19:14 • Dinsdag 9 augustus 2016 | 19:14
Een 89-jarige man uit Zeewolde hoeft, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, niet de cel in voor ontuchtige handelingen met zijn minderjarige kleindochter. Het OM eist een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat betekent dat de man de straf alleen moet uitzitten als hij opnieuw de fout in gaat. 

De hoogbejaarde man zou in maart 2014 handtastelijk zijn geweest bij zijn 10-jarige kleindochter. Ze ging hem eten brengen en in de lift van het appartement zou hij handtastelijk zijn geweest. De man heeft destijds bij het verhoor door de politie een bekentenis afgelegd. In de rechtbank kon hij zich niets meer herinneren. Toch is er volgens de officier van justitie voldoende bewijs. 

Het OM houdt in de eis rekening met de omstandigheden. Door het voorval raakte de familie verscheurd en werd de man uit het kerkgenootschap Jehovah’s Getuigen gezet. Daarnaast is de zaak volgens de officier te lang op de plank blijven liggen.

De rechtbank doet uitspraak op 22 augustus. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel