Grow festival: hiphop in aanloop naar Floriade

ALMERE
Een hiphop-festival waar de bezoekers ook nadenken over een duurzamer Almere en een groene lifestyle. Dat wil het festival Grow zijn, dat op 17 en 18 september wordt gehouden op het Atlantisstrand, aan de oever van het Weerwater.

Het Grow-festival wordt georganiseerd door de Urban Greeners, een groep jongeren die allerlei activiteiten ontplooit in de aanloop naar de Floriade. Die wordt in 2022 in Almere gehouden.

Op dit gratis festival treden artiesten op als Mr. Polska, Boeboe, Donnie en Cho. Daarnaast kan het publiek meedenken over duurzame vraagstukken en kennismaken met Almeerse designers zoals die van RUIK, die hun eigen duurzame parfum maken.

reacties (14)

 • Rob de Graaf

   

  Hallo Bas, In de vergunning verleend door de gemeente op 24 augustus 2016 staat vermeld "Het equivalente geluidsniveau (Laeq) veroorzaakt door evenementen mag niet meer bedragen dan 120 dB(A) bronvermogen". Ter indicatie geluidsniveau rustige woonwijk ca 45 dB, pijngrens 140 dB. Wat niet in de vergunning staat is de geluidsnorm op aangrenzende gevels, deze bedraagt ca 70 dB, uit te houden als je ramen en deuren gesloten houdt. Conclusie, weer een festival op de verkeerde plek, betaald door burgers, de toegang is vrij. 1500 bezoekers i.p.v. de aangekondigde 1000 bezoekers. Leuk een feestje op kosten van de gemeenschap, burgers wel de lasten, niet de lusten!!

  reageer
 • Raymond Luske

   

  Waarom een feestje er is nog helemaal niets definitief beslist voor de Floriade. Een feestje en dan laat je alleen hip hop muziek laten horen? Een beetje feest wordt er muziek voor ieders wat wil gedraaid. Overigens zal dit weer een geweldige herrie voor de bewoners opleveren die z´n weerga niet kent. Het wordt voor deze bewoners 2 dagen ellende en afzien. Had dit `feestje`op het Almeerder strand gehouden dan is er minder overlast.

  reageer
 • Rita

   

  En terecht wordt het afgezeken. Weer een boel lawaai en pokkenherrie voor een selecte groep mensen en de omwonenden zitten weer dagen in de herrie. Over hoeveel decibellen hebben we het hier eigenlijk? Wordt nergens vermeld. Draagt lekker over het water, hoor. En dit met veel tamtam aangekondigde "groene" festival past al helemaal niet bij de intentie van een Floriade, want veel lawaai is ook milieuvervuiling. Maar ja, Almere moet wat doen om op te vallen. De hoogmoed komt voor de val.

  reageer
 • Bas

   

  Vroeger zei ook eens een meneer: I have a dream. Glimlachend denk ik: hoe toepasselijk

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er moet meer geld naar de floriade, meer investeringen. Folders bij de mensen, kramen op de markt, informatie borden langs de weg, reclame vliegtuigjes, enzovoort. Mensen moeten nu eenmaal enthousiast gemaakt worden en dat mag wat kosten. Almere wordt wereldberoemd, een trekpleister voor toeristen, een rustplaats voor de vermoeide wereldreiziger. Ik voorzie in de toekomst een prachtige stad die de olympische spelen zou kunnen organiseren. Laten we investeren in de stad. Door bijvoorbeeld de gemeente belastingen te verhogen zodat iedereen bijdraagt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Caatje

   

  Wat een zurigheid. Gebeurt er eindelijk eens wat rondom de Floriade, wordt het afgezeken. De artiesten in de line up zijn zeker tof genoeg voor een groot publiek. Het festivalpubliek laat zich al jaren niet meer in 1 hokje duwen. Dus de combi dance en hiphop is goed gekozen. Grow klinkt in potentie als een festival dat kan groeien. En nog gratis ook, dat klinkt lekker Almeers.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Zo van "hoe krijgen we de burgers van Almere iets meer gemotiveerd voor de Floriade? . Weet je wat? We gooien er maar een leuk Hip hop festivalletje tegenaan. Iemand nog een idee voor een leuk thema? Ach laten iets met groen en duurzaamheid doen! Klinkt wel hip toch?

  reageer
 • Hannes

   

  Duurzamer Almere daar hoef je niet lang overna te denken.. Duurzaamheid/technologie het ligt al jaren op de planken, alleen de juiste investering ontbreekt eraan!. Daar heb je nog geen zesjaar voor nodig om het zichtbaar te maken!. Het nieuwe netwerken kan op korte termijn al heelveel teweeg brengen!!. " En zolang er geen andere en betere locatie wordt gezocht, heeft de Floriade voor een halfjaar totaal geen kans van slagen!!!."

  reageer
 • Carin van Hout

   

  Mag ik concluderen, dat een vergunning(aanvraag) voor Festival Grow op het Vogeleiland in het Weerwater er in ieder geval niet komt? En ook geen snelle speedboten, zoals ik eerder ergens las? Dus minder verstoring van natuur en omwonenden dan in het oorspronkelijke plan? Kijk, daar worden we dan blij van! Misschien kan de muziek ook een toontje lager, zodat de intentie van het Festival beter tot zijn recht komt? Eerdere reageerders gaan er vast een kijkje nemen om te zien of hun belastinggeld goed besteed wordt?

  reageer
 • Rob de Graaf

   

  Een feestje, daar komen jongeren wel op af. Als je alleen over wereldvraagstukken en het milieu gaat nadenken dan wordt het niets. Conclusie, weer een event, fijn voor de omwonenden! Kunnen weer 2 dagen "genieten" van hiphop en ander gedreun. Floriade, bedankt.

  reageer
 • johammes

   

  leuk voor de gemiddelde 14 jarige vmbo scholier maar verder geen idee hoe ze hierbij komen. artiesten hebben het alleen over geld en dure autos. lijkt me niet bij floriade passen.

  reageer
 • Remco

   

  Het zal wel weer overgesubsidieerd zijn of uit het Floriade potje komen.

  reageer
 • koosie

   

  dus de floriade wordt alleen voor urban jongeren? wat een misser dit. niet goed over nagedacht.

  reageer
 • Daniel

   

  Zonde dat alle dagen hip hop zullen zijn. Daardoor zal een groot publiek onbereikbaar blijven. Gemiste kans, zoals de hele Floriade in Almere een gemiste kans zal worden als het zo door gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert