Iets meer leerlingen naar Zomerschool

ALMERE
De Zomerschool in Almere telt meer leerlingen dan vorig jaar. Het aantal scholieren steeg van 265 naar 280.

De extra lessen in de zomermaanden zijn voor kinderen die gemiddeld wat lager scoren op de basisschool. Op de Zomerschool zitten kinderen uit groep 5, 6 7 en 8. Ze krijgen les op scholengemeenschap Echnaton in Almere Stad. 

De lessen worden afgewisseld met excursies en uitstapjes. 
 

reacties (18)

 • Danielle

   

  Een cadeautje voor achterblijvers? Kinderen met gedragsproblemen? Jullie hebben dus duidelijk geen idee hoe school voor een groot deel van deze kids is. Mijn dochter is een keiharde werkster. Nooit gedragsproblemen en wil dolgraag kunnen rekenen. Wij hebben bijlessen genomen, van alles geprobeerd. Elk jaar loopt zij achter de feiten aan en dit maakt haar onwijs verdrietig. Toen mochten wij haar opgeven voor zomerschool. Denk je nu werkelijk dat het elke dag een cadeautje is voor de kids als hun vriendjes vrij zijn dat zij naar school moeten? Het is een onwijs goed initiatief! Voor veel kinderen valt het kwartje als er bepaalde zaken worden gevisualiseerd. De uitjes zoals het genoemd wordt, hebben allen betrekking op de lesstof die zij de ochtend hebben gehad. Mijn dochter heeft nu na nog geen 2 weken bepaalde zaken onder de knie die haar voorheen niet lukten. Weet je wie de echte subsidieslurpers zijn zoals eerder genoemd. De mensen die hun kinderen hebben opgegeven en vervolgens niet komen opdagen wat ervoor zorgt dat er geen andere kinderen van dit goede initiatief gebruik kunnen maken.

  reageer
 • Frenky

   

  Sjoerd weet waar hij over praat. En zo is het.

  reageer
 • Sjoerd

   

  Denk je zelf ook niet dat als ze alleen zouden moeten leren dat de animo veel lager zou zijn? En dus de kosten lager?

  reageer
 • Sjoerd

   

  Tuurlijk. Voor de 'gewone' kinderen is er praktisch geen ruimte meer om excursies te doen in het jaar omdat er zoveel lesstof weggestampt moet worden. Die groepsbuilding is overigens onzin, want ze zien elkaar maar 2 weken. Die groesbuilding pakken ze toch al via het sportfonds, waar ze ook al op 2 sporten worden getrakteerd. Chapeau voor de leerkrachten die dus straks 2 weken in het jaar vrij mogen pakken en lekker goedkoop op vakantie gaan? Wordt toch wakker en zet je roze bril af.

  reageer
 • yollien

   

  De uitstapjes en excursies zijn m.i. niet onbelangrijk en juist van betekenis voor het leerproces. Excursies zijn educatief. Er ontstaat daarbij n groepsbuilding wat het leren en de groepscohesie stimuleert. Het inhoudelijk aanbod op beide gebieden is een prikkel deel te nemen aan de zomerschool en maakt deelname aan de zomerschool juist zo leuk . Chapeau voor leerlingen en leerkrachten /ass. Het is immers vakantie, deelname mag ook beloond worden door het doen van leuke dingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sofie

   

  Hoe weet jij dit allemaal leg eens uit

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Sonneberg zei het al: "een opvoeder is een stakker die in het duister tast". En zo is het helaas. Kinderen grootbrengen is toch veel "rekken en d'r bij blijven". Alleen wie een bret veur de kop heeft ziet de wereld puur als De Norm vs. De Afwijking, Goed vs. Fout, Beloning vs. Straf. Voor meer verlichte visie is iets meer inspanning nodig.

  reageer
 • Frenky

   

  Zomerschool zou een stuk goedkoper en rustiger worden als de uitstapjes en excursies weg zouden vallen

  reageer
 • .VV.

   

  Nee, blijven aaien en belonen; dat is de manier. Soms moeten kinderen op hun plek gezet worden en ervaren wat de consequenties zijn van hun gedrag.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  "(...) die moet je de klas nog een jaar over laten doen!" - en wat denk je dat dat de gemeenschap kost?

  reageer
 • Meester

   

  Een kind zit in de 8 jaren school basisonderwijs 7520 uur in de banken voor onderwijs. Reken maar eens uit hoeveel uren er in 8 jaren zitten en wat voor percentage een kind dus op school zit. Het is een enorme misvatting dat de kinderen alle bagage meekrijgen van een leerkracht. Juist de rol van de ouders is essentieel in dit proces: stimuleren, helpen, motiveren en voorzien van voldoende gezond eten en drinken. De rol van de ouders is vele malen groter dan die van de leerkachten en helaas denk jij er ook zo over. Zonde, op die manier moeten er steeds meer kinderen naar de zomerschool. Maar om terug te komen op mijn standpunt: de zomerschool blijft een cadeautje voor achterblijvers uit de klas.

  reageer
 • Leerlingen gaan het beter doen als hun ouders meer doen? Laat ik nou gedacht hebben dat daarvoor een bevoegde leraar nodig was.

  reageer
 • Meester

   

  Als leerkracht in Almere kan ik wel stellen dat de kinderen die daadwerkelijk naar de zomerschool gaan idd vaker opvallen door meer negatief gedrag; op sociaal en / of emotioneel niveau. Ikzelf vind als leerkracht (en velen met mij) dat de zomerschool eerder lijkt op een traktatie dan op daadwerkelijk bijdragen tot betere resultaten. De betrokkenheid van de ouders zal veelal beter verbeterd kunnen worden om de leerlingen beter te laten presteren.

  reageer
 • Vraagteken

   

  Waar staat dat ze niet willen leren en dat ze lessen verstoren Frenky? Begrijp ik hier nou uit dat jij vindt dat als een leerling lager scoort dat dat komt door negatief gedrag???

  reageer
 • Ricky

   

  Niet de cijfers bepalen wie er naar de zomerschool mag, maar de docenten die er les geven. Dit betekend dat er kinderen naar toe mogen die er geen recht op hebben. Aangezien dit project met gemeenschapsgeld betaald wordt, lijkt het me zaak dat dit eens goed onderzicht wordt. Leerkrachten lijken vakanties uit te kunnen delen. Zorgwekkend.

  reageer
 • wimlely

   

  Bizar dit gebeuren. Ik begreep dat er zelfs kinderen naar toe gaan die naar het v.o. gaan. Subsidie sluper.

  reageer
 • Frenky

   

  Belachelijk dat kinderen die op school niet willen leren en de lessen verstoren, dat zij nu beloond worden met uitstapjes en excursies. Papa en mama hoeven geen opvang te betalen. Dit type leerlingen moet je niet belonen, die moet je de klas nog een jaar over laten doen!

  reageer
 • Rutger

   

  Mooi dat deze extra zorg mogelijk is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert