Warandedag moet bewoners binden

LELYSTAD
Een burendag als bindmiddel voor de wijk: dat is de gedachte achter de Warandedag op 3 september in de Lelystadse wijk Warande.

De nieuwbouwwijk aan de zuidkant van de stad bestaat sinds 2008, maar het heeft door de crisis lang geduurd voordat het eerste deel af was. Bewoners zien elkaar wel, maar kennen elkaar nog onvoldoende. Bewonersvereniging Wij Warande wil laten zien wie er in de wijk wonen en wat er allemaal is te doen. Op en rond park Het Scheepswrak wordt een informatiemarkt opgezet met standjes van actieve bewoners.

Met de Warandedag willen de gemeente en makelaars potentiële kopers interesseren voor bouwkavels in de vrije sector. Volgend jaar wordt begonnen met de tweede fase van de wijk. Warande moet op lange termijn een wijk worden met zo'n 8.000 woningen.

reacties (3)

 • Jw

   

  Het is wel typisch dat ontwikkelaars overal in het land weer volop aan het bouwen zijn, maar ze laten Warande links liggen. Het draait maar om 1 ding: waarschijnlijk hebben weinig ontwikkelaars er vertrouwen in... Vooral als de gemeente al te beroerd is om wat extra geld in beheer van de openbare ruimte te steken.

  reageer
 • Jan

   

  Wil de gang in de ontwikkeling van deze wijk komen dan zal de gemeente inderdaad eens goed aandacht moeten besteden aan het aanzien van de openbare ruimte. Probeer te denken vanuit de toekomstige bewoner als klant als die er nu rondrijdt met de vraag zou ik hier willen wonen. Dan ontbreekt een beeld van het grotere geheel hoe het gaat worden. De bouw van het MFA aan de Buizerdweg, daar heb je niet het gevoel dat daar een kloppende voorzieningenknoop gaat komen in samenhang met de rest van de wijk. Kortom denk aan de marketing van je product gemeente Lelystad!

  reageer
 • Kees

   

  Wat een ontzettend geforceerde manier om elkaar te leren kennen... Het 'ontmoeten' van elkaar is tegenwoordig het nieuwe toverwoord. Je zou elkaar zelf spontaan moeten tegenkomen. En verder: de gemeente wil mensen enthousiasmeren om in het Warande te gaan wonen... Dan mogen ze eerst wel eens wat doen aan die belabberde openbare ruimte en het onkruid waar je overal overheen struikelt. Zolang de gemeente daar nu ook al op gaat bezuinigen, zal het nooit een visitekaartje worden en wil er niemand wonen. Behalve bij de drijvende woningen achterin, daar ligt alles er altijd netjes aangeharkt bij. Tja ze moeten toch wat voor die 10 toeristen per jaar die toevallig langsrijden. En verder: dat er ooit 8000 woningen gebouwd gaan worden, dat gaan we niet meer meemaken met dat bouwtempo van gemiddeld 10 woningen per jaar die er nu gebouwd worden. Sinds 2008 zijn er hooguit 200 woningen gebouwd. De gemeente moet die grondprijzen ook eens herzien, want in Buitenhof is de grond een stuk goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert