Straatpraat: Autodealers moeten echte prijs melden!

LELYSTAD
Als je een nieuwe auto koopt, blijkt die vaak meer te kosten dan de verkoopprijs op het prijskaartje of in de advertentie vermeldt. De boosdoener: de 'autorijklaarkosten'. En die kunnen soms flink oplopen. 

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt wil dat er meer duidelijkheid komt over de echte prijs van een auto. Dealers die na 1 november niet alle kosten vermelden kunnen een boete krijgen.

In Lelystad peilden wij wat consumenten ervan vinden dat autobedrijven niet helemaal eerlijk zijn over de totale verkoopprijs.

reacties (6)

 • rm

   

  het enige land waar je deze achtelijke meerprijs betaald gewoon niet betalen werkt echt wel je betaald ook geen kijkklaar maak kosten voor je tv of koelkast betaal je ook geen koelmaak klaar kosten in het buitenland vinden ze dit ook echt achtelijk

  reageer
 • Rob

   

  Afleveringskosten staan gewoon in de prijslijst dus hoezo zou je je laten verrassen

  reageer
 • Pimpernel

   

  Heb bij VW geen afleveringskosten betaald over de catalogus prijs dan alleen leges kenteken, voor de trekhaak heb ik 270,00 betaald, was ongeveer 800 aangezien de voorbereiding trekhaak standaard door de fabriek is ingebouwd was ik niet bereid de bizarre 800 euro te betalen. Gewoon onderhandelen met de papieren van offertes van de diverse andere dealers erbij komt men een heel eind.

  reageer
 • Jerry

   

  Lease maatschappijen betalen ook geen rijklaar kosten.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Ik ben het hier helemaal mee eens. Als ik een nieuwe vishengel ga kopen, dan wil ik toch ook de uiteindelijke prijs direct zien? Geen verborgen kosten en zo.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjakgebak

   

  Een dan nog het feit dat de goedkoopste uitvoering ook nooit op voorraad is, wachttijd minimaal 3 maanden. Wel de andere met meer of alle opties, wat ze ook meteen een stuk duurder maakt. Een dat rijklaar maken is ook zo raar. Ze zijn toch ook op de boot gereden en er weer af gereden. Of zijn ze automagisch in de showroom verschenen.

  reageer
 • kees d.

   

  De meeste auto zijn vanaf fabriek voorzien van een lak bescherm laag. Kost wel wat moeite omdat eraf te krijgen. Verder moet de dealer de auto technisch nazien in verband met de garantie. Maar die afleverkosten zijn schrikbarend de pan uit gerezen. En een aflevertijd van ongeveer drie maanden is ook normaal voor een nieuwe auto. Als je geen drie maanden wilt wachten koop je een jonge gebruikte.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert