Reddingsboot Stichting Bootvluchteling naar Malta

ZEEWOLDE
Een reddingsboot van Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde vertrekt vrijdag naar het eiland Malta. De Golfo Azzurro is de eerste boot van een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die wordt ingezet op de Middellandse Zee. Het schip zal dagelijks vanuit de haven van Valletta uitvaren om kleine boten in nood op te sporen en vluchtelingen te redden.

Aan boord zijn de afgelopen weken allerlei hulpvoorzieningen aangebracht, waaronder een drinkwaterbereider voor vers en schoon drinkwater en een medische post voor eerste hulp. De speciaal opgeleide bemanning bestaat bijna volledig uit vrijwilligers.

Het voormalige vissersschip wordt door Stichting Bootvluchteling gehuurd en volledig betaald met donaties. De Golfo Azzurro vaart volgens de stichting uit op uitdrukkelijk verzoek van de Italiaanse overheid en werkt nauw samen met de Italiaanse kustwacht en marine. 

Vorig jaar waren vrijwilligers van de stichting actief op Lesbos en in de Griekse wateren. Met de reddingsboot verwacht Stichting Bootvluchteling vijfhonderd mensen per week te kunnen redden. Hiervoor is ongeveer 60.000 euro per maand nodig.

reacties (10)

 • Woodchip

   

  Ja, waarom niet? We laten onze ouderen die nota bene dit land opgebouwd hebben toch ook wegkwijnen in verzorgingscentra waar steeds minder en minder mensen mogen werken (bezuinigingen) om ze nog enigzins een goed bestaan te geven? Bij deze groep kijkt 90% van Nederland toch ook de andere kant op?

  reageer
 • wimjc

   

  Een vrijwilligersorganisatie en .... 60 000 euro per maand??????? Toch een behoorlijk bedrag voor een viskottertje.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Personeelskosten over een heel kalenderjaar nog geen 14.000 €, mijn petje af voor deze onbaatzuchtige vrijwilligers. De handen uit de mouwen is duizendmaal beter dan via de laptop vanaf de driezitsbank je gal de wereld in te spuwen.

 • Dus

   

  Rare reacties! Meer dan 99% is geen terrorist! Je mag toch hopen dat je gered wordt, mocht je ooit in zo'n situatie terecht komen. Eigenlijk wensen jullie deze mensen gewoon de dood, aan de reacties te lezen! Stelletje Keyboard krijgers!!!!

  reageer
 • Dick

   

  Wie heeft het hier over terroristen? Niemand. Wel over gelukszoekers. En hoezo moet ik mijzelf in gevaarlijke situaties manoeuvreren om iemand te redden die WILLENS EN WETENS zichzelf in zo'n situatie manoeuvreert? Ik zeg toch niet "stap jij maar in dat wrakke bootje wat midden op zee vanzelf vergaat"? Dat is toch een bewuste eigen keus? De enige oplossing in dit probleem is om deze gelukszoekers linea recta naar haven van herkomst te brengen en over te dragen aan de autoriteiten daar.

 • Jan

   

  Lezen is een kunst. Niemand wenst hier mensen dood. Waar staat dat? En ook niemand zegt, niet redden. Wel, terug naar waar men op die bootjes stapt, dat is de meest logische oplssing. Gedrag dat niet beloont wordt, houdt vanzelf op. Simpel, maar blijkbaar is het heel moeilijk voor sommige mensen om dit in te zien.

 • frits

   

  deze mensen zijn zeker allemaal aangesloten bij een van de linkse knuffel clubjes in dit land , zonde van de poen van zee plukken en retour land van herkomst er mee we zitten al veel te vol hier in t land

  reageer
 • klok

   

  Hier zeuren over zwemles, maar zonder met de ogen te knipperen volwassenen en kinderen laten verdrinken in de middellandse zee.

 • Jeweetwelwieikben

   

  Hadden deze "vrijwilligers" hun diensten niet veel beter in Nederland kunnen inzetten? Maar waarschijnlijk is het weer daar veel mooier!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wolf

   

  Beter een sleepboot huren kunnen ze terug gesleept worden van waar ze vandaan komen

  reageer
 • Lely

   

  Gered en dan? Naar Europa gebracht of terug naar land van vertrek?

  reageer
 • jo jo

   

  Hopelijk brengt de Golfo Azzurro ze linea recto weer teruggo.. Wat een geldverspilling zeg.. Dat schip kan beter afmeren in een haven daar waar immigranten juist aan boord gaan en voorkomen dat ze de oversteek maken! Das pas kostendekkend ;) of niet dan?

 • Knielus

   

  Uiteraard naar Nederland.! De veelal jonge mannen hebben nog een wensenpakket ook.

 • Almeerder

   

  I.p.v. redden van "vluchtelingen" bedoelen ze een hopeloze veerdienst voor economische migranten... En erger nog: voor het geld wat elk van deze (kansloze) economische migranten straks kost in Europe hadden we anders 100 ECHTE vluchtelingen kunnen helpen in opvangkampen in de regio. Ook van de kosten van deze veerdienst hadden we heel veel ECHTE vluchtelingen kunnen helpen. En wanneer je dit beseft dan begrijp je dat, hoewel dit ongetwijfeld goedbedoeld is, dat deze veerdienst eigelijk heel inhumaan is...

  reageer
 • Brinkman

   

  Zonde van het geld .Die gasten gaan nu juist roeien ze weten dat ze toch gered worden

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Nou, het verontwaardigde geloei over waar dat geld vandaan komt kan losbarsten hoor!

  reageer
 • Jan

   

  Niet over het geld hoor, maar zoals je al hebt kunnen lezen hier, wel over de functie van veerdienst voor al die gelukszoekers. En de een noemt het loeien, de ander voouitkijken.

 • Knielus

   

  Ik zal vast beginnen met loeien hoor. €60.000,- per maand? Duur bootje dan. 15.000 per week aan onkosten is nogal wat inderdaad dus zal mij benieuwen hoe lang het duurt. Lijkt me stug dat ie er 25 kuub per week doorheen draait .

 • ja, waar komt dat vandaan ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert