Reuzenwaterlelie trekt veel bekijks

ALMERE
De bijzondere reuzenwaterlelie bij de Almere Jungle op Stadslandgoed De Kemphaan heeft woensdagavond tientallen bezoekers getrokken. De lelie kwam een nacht eerder tot bloei. Omdat de waterlelie maar twee avonden in volle bloei staat werden de poorten speciaal in de avonduren opengegooid.

De bloem was woensdagochtend nog wit, maar veranderde 's avonds van kleur en werd roze. Het was voor bezoekers de enige kans om de lelie op de gevoelige plaat te zetten. Veel plantenliefhebbers maakten gebruik van deze buitenkans.

Opluchting
Youri Witmer van de Almere Jungle kweekte de waterlelie voor zijn afstudeerproject. De student was opgelucht dat de bloem na enkele dagen wachten eindelijk tot bloei kwam. "De opluchting is enorm, want ik heb er toch lang op moeten wachten. Ik ben super blij dat hij tot bloei is gekomen."

Lelie donderdag weer dicht
De liefhebbers die de bijzondere lelie nog in het echt willen aanschouwen, hebben pech. "Donderdagochtend gaat hij dicht, dan duikt hij onder en gaat hij zaden aanmaken", aldus Witmer.

Toch is er een kans dat er volgende week weer een reuzenlelie tot bloei komt. Witmer: "De plant maakt nieuwe bloemen, dus er is een mogelijkheid dat er volgende week weer een nieuwe bloem is."

reacties (1)

  • Ed Molenaar

     

    Of de reuzelelie de helft van zijn blaadjes wilt afstaan voor de minder bedeelde lelies...

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert