Almere-Lelystad gekozen tot mooiste treinrit van Nederland

FLEVOLAND • Do 11 augustus 2016 | 8:24 • Donderdag 11 augustus 2016 | 8:24
Treinreizigers hebben het tracé tussen Almere en Lelystad gekozen als mooiste treinreis van Nederland. Dat heeft de NS bekendgemaakt.

37 procent van de stemmers koos voor dit traject langs de Oostvaardersplassen. Op de site van de NS noemt hoofdconducteur Carola Nummerdor de lijn langs het natuurgebied een treinsafari. "Je ziet hier heel goed de wisseling van de seizoenen. Het prachtige uitzicht op het natuurgebied is geen dag hetzelfde."

De andere genomineerden waren Sittard - Maastricht, Haarlem - Zandvoort aan Zee, Utrecht Centraal - Amsterdam Centraal, Utrecht Overvecht - Baarn en Haarlem - Hoorn. 

Op YouTube staat een 360 graden-filmpje van de treinrit. Te bekijken in de YouTube-app en in Chrome, Opera, Firefox en Internet Explorer.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (24)

 • Geert Starink

    Vr 9 september 2016 Vrijdag 9 september 2016

  Men laat ook geen weg onbewandeld om deze grootste miskleun op natuurontwikkeling welk zoveel onnodig leed heeft veroorzaakt en nog veroorzaakt te promoten. Het is ten hemelschreiend dat nog immer mensen een vals beeld wordt voorgeschoteld. Velen weten nog steeds niet wat zich hier af heeft gespeeld en nog afspeeld. Het publiek wordt zo ongeveer gebrainwashed met prachtige beelden en foto's van een zogeheten natuurgebied. Een gebied met een hek eromheen waarbinnen dieren simpelweg verhongeren en verkommeren een glimmend opgepoetste appel maar aan de binnenkant verrot. We maken ons als publiek druk en spreken schande over verwaarloosde hondjes uit Spanje...stierengevechten etc. Maar hier in eigen achtertuin laten we dit gebeuren en kijken de andere kant op. Mensen open uw ogen!

  reageer
 • sylvia willemse

    Vr 12 augustus 2016 Vrijdag 12 augustus 2016

  Dan moeten de treinreizigers toch echt een bril laten aanmeten. Als je van Almere naar Lelystad reist, kom je natuurlijk langs de Oostvaardersplassen, waar het steeds meer op een woestijn gaat lijken en waar de Heckrunderen, de Konikpaarden en Edelherten creperen van de honger en omdat er een hek omheen zit kunnen ze geen kant op. Ook is er geen schuilplek in de zomer voor de hitte en de kou in de winter. Dit is al jaren zo en er wordt niets aan gedaan, dit wilde ik even kwijt. Dus hoezo mooi uitzicht...

  reageer
 • treinreiziger

    Zo 14 augustus 2016 Zondag 14 augustus 2016

  hier wordt een interessant romantisch beeld van natuur geschetst. Zegt veel over persoonlijke opvatting over hoe natuur zou moeten zijn. Maar er zijn ook andere - even goede opvattingen - mogelijk. Ga bijvoorbeeld maar eens kijken hoe het in de grote ongestoorde natuurgebieden er aan toe gaat. Natuur is niet altijd vriendelijk en romantisch. Natuur kan - vanuit menselijk perspectief - soms vervelend of afstotend zijn. Zelfs mijn kat pakt af en toe een muis of jong vogeltje. De manier waarop SBB het beheer nu in de oostvaardersplassen regelt - geen extremiteiten - kan ik gezien alle verschillende natuuropvattingen die er zijn wel zeer waarderen. Het getuigt minimaal van professioneel handelen bij een lastig onderwerp waarop vele mensen afwijkende meningen hebben

 • Bromsnor

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  Waarom zou er geen hek zijn? Zonder hek lopen die beesten door de hele polder waar dan massaal verkeersongelukken zullen gebeuren. Vele met dodelijk afloop.

 • treinreiziger

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Geweldige erkenning voor dit treintraject en de Oostvaardersplassen. Ik reis regelmatig met de trein op dit traject. Voor mij dus bekend. Maar ik herken direct de positieve verbazing van reiziger, die dit uitzonderlijke uitzicht voor het eerst zien. Afgelopen week wederom zo'n ervaring. De treinreiziger wisten niet wat wat ze zagen. Almere, Lelystad, Flevoland en heel Nederland kunnen trots zijn op dit fenomenale gebied.

  reageer
 • Jeroen

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Veel van de reacties gaan over het beleid (of in ogen van de mensen wanbeleid) van Staatsbosbeheer. Maar van de mensen die het waard vonden om voor te stemmen vind 37% het wel mooi en aangezien we toch in een democratie leven is dit de winnaar. Over smaak of gebrek aan smaak valt nooit te twisten, iemand uit Limburg of de Veluwe vind het "kaalgevreten, vlakke" landschap wel mooi en iemand uit Flevoland kiest misschien juist voor een bosrijke treinrit. Voor de provincie/NS en gemeentes Almere/Lelystad is het toch weer wat extra positieve uitstraling.

  reageer
 • Almeerse

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Mee eens. Ik ben opgegroeid in het Veluwse bos en vind de polder en zeker ook de OVP langs genoemd traject prachtig. K woon overigens al bijna 35 jaar in Almere, maar de polder gaat me nog lang niet vervelen!

 • Tja..

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Leuk filmpje, en terecht dat dit als het mooiste traject is uitgeroepen. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat ze het raam voor het maken van dit filmpje niet even gewassen hebben. Het is allemaal een beetje moeilijk te zien

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben Dierenvriend

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Staatsbosbeheer heeft 998 medewerkers en 10.000 vrijwilligers . En heeft 1628 stemmen gekregen . Daaruit is toch wel af te lezen hoe er binnen deze organisatie door de medewerkers en vrijwilligers over de OVP gedacht wordt!

  reageer
 • Peter

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Helemaal terecht. Dat kon je al van verre zien aankomen. Degene die negatief reageren zijn waarschijnlijk zelf nog nooit met de trein dat traject langs geweest. Prachtige rit en zeker ook in de winter!

  reageer
 • Jojanneke

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Meer dan terecht!!! Prachtig uitzicht, ook de dode bomen zijn mooi om te zien. Zeker als ze afsteken tegen de donkergrijze wolken. Of als de zon volop schijnt over het on-Nederlandse landschap is het ook bijzonder om te zien, prachtig!!

  reageer
 • Jaap

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Prachtige erkenning voor dit unieke gebied. Wat een losers die negatieve lingen. Ga alstublieft aan de andere kant van de trein zitten

  reageer
 • Rutger

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Zijn er ook positieve lingen? Of neutrale lingen?

 • J.C. Moes.

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Los van het daarná volgende, wil ik best geloven dat het bedoelde traject, erg mooi is, maar hoe representatief is dit/deze 'onderzoek/enquête? Indien men bijvoorbeeld, enkel en alleen maar dit traject rijdt, dan kan men niet vergelijken toch? En een 'groot' landelijk onderzoek, máár ook dat is natuurlijk mogelijk; Is mij persoonlijk, geheel en al niet opgevallen in de verschillende media m.b.t. dit onderwerp. Wél, maar dát speelt wel al langer in óók mijn perceptie, dat ‘de media’ steeds vaker op de algemene PR dienst van VEEL te veel, dat ‘Oké’ beoordeeld wordt, in wat de overheden en bestuursbeleid PAST, lijkt! JC.

  reageer
 • frits

    Za 13 augustus 2016 Zaterdag 13 augustus 2016

  Het is geen onderzoek/enquete, maar een publiciteitsstunt van de NS. Omroep Flevoland heeft hier aandacht aan besteed, veel andere media niet, dus dat verklaart ook de uitslag. Ik ben het met je eens dat veel media inderdaad steeds vaker gemakzuchtig persberichten van allerlei organisaties overnemen in plaats van zelf journalisten op pad te sturen.

 • Jan

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Van de Oostvaardersplassen, zijn de plassen, vanaf de Oostvaardersdijk veel mooier dan vanuit de trein.

  reageer
 • NLToday

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Heb ook wel andere verhalen gehoord over dit traject, goed de natuur is prachtig buiten de trein dat klopt.

  reageer
 • De ingenieur

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Als het zo mooi is kan men maar beter een omheinde safariweg met wat uitkijkheuvels aanleggen zodat iedereen er wat van kan zien. En probeer ook eens wat kavels van 100x100 met een hek erom zodat het niet kaalgevreten wordt. Wellicht krijg ja dan wat meer variatie en kan een wolvenpaar een zootje vossen ook een familie beginnen. Dat het allemaal op zijn beloop goed gaat is natuurlijk onzin.

  reageer
 • guus

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  en ja over een paar jaar zie en hoor je vliegtuigen naar en van Lelygat airport....... dagje uit met de NS. best leuk.

  reageer
 • Van rooijen

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Mooiste treinreis??. Verdiep je eens in de killing fields van de lage landen. Alle wetten en regels mbt dierenwelzijn worden hier overschreden. Wilde natuur?? ,met een hek erom?, meer water als vaste grond en dan 5000 grote grazers?????. Het is een kaalgevreten vlakte. Het is maar goed dat de trein er met 100+ voorbij gaat. Neem de moeite om is naar de praambult te gaan. Liefst in het vroege voorjaar of de winter. Dan stemmen we volgend jaar opnieuw.

  reageer
 • kees d.

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Voor diegene met de negatieve reacties. Je hoeft er niet heen. Ook niet met de trein. Ga je toch met de trein sluit je gewoon je ogen.

  reageer
 • Leve de ovp

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Het zal nooit veranderen. Men moet en zal de Oostvaardersplassen met ach en wee blijven afkraken. Willen ze een keurig aangelegde tuin en dieren in beheer zien, gaan ze maar naar een van de dierentuinen of laten ze eens een boerenbedrijf met goed gevulde stallen bezoeken. Bah.... Wat een gezeur toch weer

 • Kees

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Nou ho wat mooi, door een dor en bar niemandsland waar geen grassprietje groeit.

  reageer
 • Lelystedeling

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Dat snap ik, zodra je Almere verlaat en richting Lelystad gaat is alles mooier.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Vreemd want niemand die er regelmatig komt zal dit beamen. Het enige is dat er over een heel stuk werkelijk geen gebouw te zien is. Voor de rest niets te zien behalve een vlakte met staketsels.

  reageer
 • Almeerse

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Ik reisde een paar jaar langs dit traject voor mn werk en ik genoot elke dag van het uitzicht! Dus ik ben het niet met je eens :-)

 • Hans Keuper

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  De zoveelste flutverkiezing heeft een 'winnaar' opgeleverd - het treintraject Lelystad-Almere. Terecht besteedt Omroep Flevoland de minste mogelijke aandacht aan dit 'heuglijke feit'. De NS en de Provincie Flevoland, de steden Almere en Lelystad en de Natuurverwoesters / Dierenkwellers van Staatsbosbeheer hebben weer iets om mee te pronken in rapporten, folders en brochures. Wat moeten we in dit land onmetelijk diep zijn gezonken als een 'treinsafari' langs een DierenVernietigingsKamp (DVK) een topattractie wordt .....

  reageer
 • Rutger

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Eigenlijk begint de schoonheid van dit traject al zodra je langs DoeMere rijdt.

  reageer
 • De Vries

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Nou, dan zijn de kiezers nooit in de winter langs de Oostvaardersplassen gereden. De steppes in Afrika zijn mooier. Bij ons zie je dan de dieren kreperen en alleen dode struiken op een kale vlakte. En het is nog gemaakt ook, dus niks natuurlijks. Nee, geef mij maar Haarlem-Zandvoort. Dat is pas echte natuur, dwars door de duinen.

  reageer
 • Leve de ovp

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Terecht....

  reageer
 • Piet

    Do 11 augustus 2016 Donderdag 11 augustus 2016

  Als dat maar niet betekent dat de prijzen worden verhoogd...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert