Vaker cursus voor verkeershufters Flevoland

FLEVOLAND
Flevoland telt relatief veel verkeershufters. Volgens cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen kregen vorig jaar op elke 100.000 inwoners elf mensen een zogeheten Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) opgelegd. Er zijn maar drie provincies waar dit cijfer hoger ligt. 

Een EMG wordt opgelegd voor wangedrag in het verkeer, zoals veel te hard rijden of bumperkleven. Bestuurders die zo'n cursus opgelegd krijgen, volgen drie dagen verplicht een training. De kosten voor de 'bijlessen' bedragen 1074 euro. De cursisten moeten de lessen zelf betalen.

In 2014 werden 8 op de 100.000 wegpiraten in Flevoland bestraft met een EMG. Dat was onder het landelijk gemiddelde. In 2015 zat de provincie ruim boven het gemiddelde. Alleen in Groningen, Noord-Holland en Utrecht is het percentage bestrafte automobilisten hoger.
 
[https://localfocus2.appspot.com/57ac5e757261e]
[https://localfocus2.appspot.com/57ac5e963e3e8]


 

reacties (9)

 • Thunder66

   

  En nou nog wachten op flitspalen op o.a. de Noord. Ik zie daar nooit politie, en men rijdt daar alles behalve 50! En ik bedoel dan niet 55 of 60! Maar meer dan regelmatig rijden daar 'mongolen'want dat zijn het, tegen de 100 km/u! En dan wil ik maar niets zeggen over de idioten die door woonwijken met spelende kinderen heen racen....30 km/u? En als je wat roept, zegt de bestuurder, ja, wat nou?! En dan dubbele snelheid door de wijk heen. Politie? Die mogen nog niet eens flitsen of laseren in zo'n 30 km zone.......Dit is pas echt ziek en levensgevaarlijk. Dus is het wachten tot zo'n debiel een kind plat rijdt....... Pas dan gaan we de spreekwoordelijke put dempen....

  reageer
 • Nol

   

  Of die blauwe jongens hier zijn sneller op hun teentjes getrapt Ik volg alle verkeersprogamma's op tv en rij zelf 70k km pj er is een grote willekeur bij de meneer agent Reed om 6.20 op de a6 opstropend verkeer op beide banen en meneer agent vindt dat ik rechts inhaal en naar een cursus moet. Wel de dashcam stond aan en de rechter heeft hem teruggefloten. Lange tenen???

  reageer
 • Tukker

   

  En moet je die gasten van de justitie zelf eens zien rijden ze moeten zich schamen!

  reageer
 • JanB

   

  Er staat 'wangedrag zoals veel te hard rijden of bumperkleven', er staat toch niet dat jouw stokpaardjes 'linksplakken en voorgooien' niet bestraft worden of wel soms? En dat jij hinderen streng bestraft wenst te zien heb je ondertussen al vaak genoeg aangegeven.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, Jan, dat staat er i.d.d. niet. Maar de getallen spreken anders. Een EMG kan pas opgelegd worden bij MEERDERE overtredingen op de snelweg, of bij een grove overschrijding van de snelheid BiBeKo. En laat ik je dit vertellen, als er wel voor linksplakken uitgedeeld werd, dan was het heel, heel erg rustig op de snelwegen. Maar er is geen tijd en mankracht om op de snelwegen naar deze gedragingen te kijken. Daarom wordt er ook nauwelijks een EMG uitgedeeld, er is gewoonweg geen club meer aanwezig die, zoals vroeger het KLPD mensen die verkeerd gedrag vertoonden, aanspreken op dat verkeerde gedrag. En ik kan je vertellen dat er vroeger juist meer naar de gedragingen, die ik gevaarzettend vind, gekeken dan naar snelheid. Maar een foto maken van iemand die 5-10km te hard rijdt is nou eenmaal gemakkelijker. Het zorgt echt niet voor meer veiligheid op de weg. Ik durf zelfs te beweren dat het er minder veilig door wordt.

 • md500

   

  Doe er wat heren van de politie, in een flitsbusje langs de weg lui zitten brengt niets, zet eens twee maanden alle videowagens van NL in Flevoland in dat gaat werken, al het andere totaal niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Kijk en daar zitten ook die hufters van de WOK meldingen tussen, teecht dat de politie ze aanpakt dus!

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Henk, jij scheert alles weer over een kam, vindt dit zo jammer, neem de tijd om eens naar een aantal meetings te gaan en je zal verbijsterd staan.ik geef toe, rotte appels zitten er ook tussen maar om ze gelijk als juffers te bestempelen vindt ik kleuterschool praktijken.

 • Lies

   

  Kan deze cursus ook niet gegeven worden voor scootmobielen?

  reageer
 • Jaap

   

  Ik heb door het hele land gewoond en gewerkt. Vreemd genoeg bevestigd de tabel mijn mening over waar de aardigste en vervelendste mensen wonen.

  reageer
 • Stadjer

   

  Daar kan ik het als Groninger niet mee eens zijn.

 • hendrik

   

  Ik heb precies hetzelfde jaap. En ik durf ook nog wel de conclusie te trekken dat de doorstroming in het verkeer in die provincies die hier het best scoren ook het beste is. Want elkaar wat gunnen en omkijken naar elkaar in het verkeer zorgt voor een betere doorstroming. Het opdringen, drukken en.zenuwachtig rijgedrag veroorzaakt de meeste files.

 • Dick

   

  Dat is dus 1,1 promille. Niet een beetje te weinig? Ja veel te weinig. Maar linksplakken en voorgooien is al zo geaccepteerd dat daar nauwelijks meer naar wordt gekeken. Sowieso is hinderen (linksplakken bijv.) een art 5 overtreding die wat mij betreft met een EMG bestraft mag worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert