Veiligheid centraal op Meerpaaldagen

DRONTEN
De Meerpaaldagen in Dronten gaan donderdagavond van start. Het is de 25ste keer dat het festival op het Redeplein wordt gehouden. Vanwege het 25-jarig jubileum duurt het feest een dag langer dan normaal.

Veiligheid
De organisatie zet flink in op de veiligheid. In en rond de feesttent hangen vijftien beveiligingscamera's. Een groot deel daarvan kan 360 graden ronddraaien. Alles wat in de tent gebeurt wordt opgenomen. ''De camera's kunnen zo ver inzoomen, dat de menukaart bij de naastgelegen bar is te lezen", aldus festivalcoördinator Arijan Diender. 

In het naastgelegen controlecentrum worden de beelden in de gaten gehouden. Bij een vechtpartij of bij opstootjes kan de beveiliging direct inspringen. De beelden worden tot na het festival opgeslagen.

Kerk en optredens
Opvallend is dit jaar dat bezoekers tijdens de festiviteiten een bezoek kunnen brengen aan een popup-kerk. Op de muziekpodia zijn optredens van O'G3NE, Frans Duijts en Monique Smit en  Rowwen Hèze.
 

reacties (1)

  • drontense

     

    Afgelopen tijd zijn er diverse gazelle fietsen gestolen. Nu wordt de ingang bij de fietsenstalling afgesloten na 20.00 uur. Geen toezicht dus kan men neuzen of er geschikte fietsen bruikbaar zijn. Tip: camera plaatsen en bij calamiteiten ingrijpen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert