Hulp voor eenzame ouderen Tussen de Vaarten

ALMERE • Vr 12 augustus 2016 | 13:08 • Vrijdag 12 augustus 2016 | 13:08
In de wijk Tussen de Vaarten in Almere start eind deze maand een project om ouderen uit hun isolement te halen. Ouderen, die zich eenzaam voelen, worden opgehaald voor de wekelijkse koffiemiddag in het buurtcentrum. Het project 'Samen 75' is een initiatief van het wijkteam en gezondheidscentrum Castrovalva.

Volgens initiatiefnemer Lucia Fer, die namens welzijnsstichting De Schoor onderdeel is van het wijkteam, zijn er zes ouderen in de wijk die weinig sociale contacten hebben. Hun kinderen wonen niet in de buurt en hun vriendenkring krimpt. ''Daarom willen wij hen in contact brengen met andere bewoners in de wijk", vertelt ze. "De koffiemiddag draait al een tijdje, dus kunnen deze ouderen gezellig aanschuiven."

Omdat niet iedereen in de buurt woont van het wijkcentrum, is Fer op zoek naar vrijwilligers met een auto. "Wij zoeken zes vrijwilligers die de ouderen iedere week willen halen en brengen. Het is belangrijk dat iedere oudere een eigen vrijwilliger krijgt, zodat die niet steeds een andere gezicht ziet."  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel