'Klachten over overlast studenten overdreven'

DRONTEN
De klachten over overlast door studenten in de Florijn in Dronten zijn overdreven. Dat zegt Harrik Hofman, die zes jaar in het studentenhuis in de straat heeft gewoond. Hij geeft toe dat de studenten wat overlast veroorzaken, maar ze doen er alles aan om die beperkt te houden. 

Hofman zegt dat het met de hoeveelheid feestjes wel meevalt, maar met studenten wordt het nou eenmaal af en toe laat. In de zes jaar dat Hofman in het huis woonde, is volgens hem maar twee keer politie aan de deur geweest.

Geen alternatieven
Hij vindt ook dat studenten eigenlijk niet in een woonwijk thuis horen, maar er zijn volgens Hofman in Dronten geen alternatieven. "Als wij dit huis konden verplaatsen naar een industrieterrein hadden we dat gedaan", aldus Hofman. Studentenvereniging USRA erkent dat er weinig woonruimte voor studenten is.

Rol van de gemeente
De buren zeggen al 14 jaar overlast te hebben. Ze hebben het probleem aangekaart bij de gemeente. Die heeft de eigenaar van de woning opgedragen om met de studentenhuisvesting te stoppen. De studenten zouden er vanaf deze maand niet meer mogen wonen.

Volgens eigenaar Ostermeier klopt dat niet. De gemeente zou hem juist hebben laten weten dat de studenten kunnen blijven. Een gemeentewoordvoerder zegt dat er juridisch iets is misgegaan en dat over een paar weken meer duidelijk wordt.

reacties (21)

 • Thunder66

   

  Het gaat alleen maar om respect voor elkaar. De meeste studenten geven mijn inziens weinig overlast. Echter zou het ook helpen als ze hun woningen en tuinen wat gaan onderhouden. Mocht het zijn dat ze een feestje geven, helemaal als er kleine kinderen in de buurt wonen, wat is dan de moeite om ruim van te voren alle buurtbewoners even te informeren van het feest. En zorg er dan voor dat het geluidsoverlast ook bij het verlaten van zo'n feest laag blijft. Je zal merken dat het samen leven een stuk prettiger en harmonischer wordt. Dat geld ook voor de studenten op de grutto en de morinel.

  reageer
 • M.s

   

  Ja hun slapen uit. Maar de gene die er last van hebben moeten wel naar hun werk

  reageer
 • Ab

   

  Wat een zeurderige buren. Musschuen afven toe s avonds een beetje overlast maar de volgende ochtend slapen ze uit en is het heerlijk rustig. Gun een ander ook eens wat.

  reageer
 • Rauhfaser ruikt spruitjeslucht!

   

  Het hele gedoe komt op mij over als burgermannetjesgemopper. De tuin is een zootje...nou en? Wat kan dat schelen? Moet het precies de juiste kleur cobblestones hebben of zo? De dwingelandij van de vinexbewoners!

  reageer
 • Dronten

   

  Als student zijnde zou je ook het initiatief kunnen nemen om jezelf voor te stellen aan de buurt! Bewoners rouleren per jaar dus onmogelijk bij te houden wie er nieuw komt wonen of niet. En dan...dan ken je elkaar. Je geeft aan dat er sprake is van overlast. Maar vervolgens wordt daar geen gehoor aan gegeven want de overlast blijft. Wat moet je dan als omwonende? Want nee het is niet grappig als er tot s nachts 3 uur luidkeels wordt geroepen en geschreeuwd. En het is ook niet grappig als er s avonds laat spuitbussen op een vuur worden gegooid omdat dat zo leuk knalt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • eelco

   

  Niet meer dan niet-studenten... toen een van de buren op vakantie was, hebben hun kinderen hele nachten gefeest. Dat was wel irritant..

  reageer
 • De Vries

   

  Klachten zijn altijd terecht want er heeft iemand ergens last van. En in dit geval geloof ik de klagers, want studenten zijn nou eenmaal erg vervelende buren.

  reageer
 • Esveen

   

  Bijna geen = dus wel!?

  reageer
 • Tjibbe

   

  Wij wonen in de Oeverloper met 6 studenten in een rijtjeshuis. Wij hebben onze muren geïsoleerd omdat we last hadden van huilende kinderen en een luidruchtige klaarkomende buurvrouw. Sindsdien hebben wij geen last meer van de buren en kunnen we rustig studeren en af en toe een feestje vieren.

  reageer
 • Gerrit2

   

  Klagen over feestvierende studenten en dan je huis te koop zetten bij Carpe Diem........

  reageer
 • VisVitalis

   

  Eerst moeten weg bij Hondsrug 1 door OFW. En nu weer aan de florijn. Waar moeten de jongens nu heen? De buurt waren vroeger ook jong geweest. Mensen hebben tegenwoordig altijd wat te zeiken.

  reageer
 • Brinkman

   

  Ben je wel eens Door deze straat gereden? Niet alleen het studentenhuis is een troosteloze bende .

  reageer
 • Recht is Recht

   

  De gemeente ambtenaren meten met 2 maten!!! Met de linkerhand beloven aan de Drontse bewoners en met de linkerhand smeergeld van de studenten aannemen!!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Studenten zijn niet meer zo als 30 jaar geleden, in het algemeen houden ze weinig rekening met medebewoners, hun norm is geldend, en hun muziek moet je maar tolereren... Dus ik kan me goed voorstellen dat buren het na 14 jaar goed zat zijn, want de ene student is de andere niet, en ze wisselen per jaar. Een student die roept dat 'het allemaal wel meevalt' is natuurlijk volstrekt onbetrouwbaar. Het argument dat een woning minder waard is met studenten er naast geldt alleen als die woning te koop staat. En met studenten/jongeren naast mijn woning zou ik ook zo reageren...

  reageer
 • Roel

   

  Het probleem is natuurlijk gewoon dat het huis van de klagers minder waard is bij verkoop omdat in de omgeving studenten (ook mensen) wonen die hun tuintje niet goed bijhouden.

  reageer
 • eelco

   

  Ik woon er vlakbij en deze veroorzaken bjjna geen overlast.

  reageer
 • Henk

   

  Grappig dat een voormalig bewoner dat zegt. Hoe objectief is dat. Die klachten komen van medebewoners in de straat. Neem ze dan maar serieus want dan zit er een jern van waarheid in.

  reageer
 • Deetje

   

  Ben wel erg benieuwd wat de gemeente nou echt heeft gezegd tegen de eigenaar. Wie liegt hier nou?

  reageer
 • KarelK

   

  Ik woon al 25 jaar in een huis en geef ook feestjes, maar nog nooit politie aan de deur gehad.......

  reageer
 • J. Bos

   

  Mis alleen nog een reactie van de gemeente Dronten. Daarnaast de beelden van de studentenwoning liegen er niet om, wat een varkensstal, zeker studenten van het CAH..

  reageer
 • Oud student

   

  Ten eerste zou ik als buren de studenten eens uitnodigen voor leuk "kennismakings" gesprek. Leer je je buren ook eens goed kennen. Kun je daarna ook gewoon "ongeregeldheden" tegen elkaar zeggen ipv te zeuren nu de studenten allemasl afwezig zijn in de vakantie. Lekker sportief bezig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert