Straatpraat: Tegenvallende medailleoogst in Rio

LELYSTAD
Met negen medailles op zak en nog maar één week te gaan lijken de 28 medailles waar Nederland op gehoopt had bij de Olympische Spelen in Rio hoog gegrepen. Het weekend waarin een recordaantal Nederlanders 's nachts wakker bleef werd er één vol teleurstellingen. 

Zo'n 780.000 mensen zagen hoe atlete Dafne Schippers in de nacht van zaterdag op zondag naast een medaille greep bij de 100 meter finale. Ook titelverdedigster Ranomi Kromowidjojo eindigde naast het podium in Rio.

Toch loopt de medailleoogst nog min of meer volgens schema. Want naast een aantal flinke tegenvallers, werd er uit onverwachte hoek goud gepakt. Vallen de prestaties van de Nederlandse sporters tegen of is er nog hoop? We vroegen het voor Straatpraat in Lelystad.

reacties (4)

 • De gewone Man

   

  Hoezo is dit een ding van mij? Als je de Olympics haalt ben je voor het publiek al een winnaar. Het publiek (de gewone man) kan naar keuze genieten van een stuk topsportentertainment op TV. Dat er 3 beloond worden met een medaille is een momentopname en staat los van de entertainmentwaarde waar iedere kijker van geniet. Dat Epke valt deed niets af aan de andere knappe uitvoeringen die we gezien hebben. Dus hoezo te weinig medallies? Gewoon kijken en genieten van ultieme topsport en verder niet zeuren!

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  De Nederlandse sporters in Rio doen het fantastisch. Zij doen het 100000 keer beter dan de zeikerds thuis op hun luie stoel. Er zijn nu bijna net zoveel gouden plakken binnen als in 2012... Hoezo valt het tegen... Kom nou!

  reageer
 • Flevoburger

   

  "Iedereen die daar sport is een winnaar" is een ding van de gewone man. De eigenlijke Olympische medaille is de top voor de sporter Het aantal medailles / te weinig medailles is iets waar de politici, bobo's en wannabees zich druk over maken....

  reageer
 • azijnzeikers

   

  Iedereen die daar sport is een winnaar! Die medallies zijn een kers op de taart voor de sporter. Waar ontlenen wij als toeschouwers het recht uit om negatief commentaar te leveren op de gedane prestaties? Teleurgesteld zijn is OK, maar dan stellen dat we TE WEINIG medailles winnen is wel heel erg bar en boos. Geeft maar weer aan dat de pers de publieke opinie beiinvloedt, beheerst en zeker ook bepaalt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert