Afsluiting weg en spoor naar Randstad komend weekend

FLEVOLAND
Automobilisten en treinreizigers moeten komend weekend rekening houden met afsluitingen van de A1 en het spoor richting de Randstad. De nieuwe spoorbrug bij Muiderberg wordt dan namelijk op zijn plek gezet. 

De snelweg wordt vanaf vrijdagavond afgesloten na de Hollandse Brug richting Amersfoort en Amsterdam. Bovendien rijden er vanaf vrijdagavond geen treinen tussen Almere en Weesp en Hilversum.

Het duurt ongeveer een week voordat er treinen over de nieuwe spoorbrug kunnen rijden. Tot die tijd zet de NS bussen in. 
reacties (10)

 • thijs

   

  Lekker gezeik weer mensen! Als je van de A6 naar de A1 rijd staan al 2-3weken borden dat ook die weg dicht is tussen 19&22aug,,, let dan een keer op de bebording.

  reageer
 • Hownow

   

  Het is dus net andersom Thijs. De A1 richting Amersfoort is het hele weekend dicht. De richting Amsterdam alleen zondagnacht. In dit OF artikel staat het onjuist.

 • Hownow

   

  Tevens handig om te weten, Nieuwe wegsituatie vanaf maandag 22 augustus Vanaf maandag 22 augustus rijdt verkeer vanaf de A9 naar de A1 richting Amersfoort/Almere over de nieuwe verbinding met de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hiermee wordt knooppunt Diemen ontlast en rijdt verkeer vlotter van de A9 naar de A1. Weggebruikers met bestemming Muiden en Weesp moeten eerder dan voorheen uitvoegen (zowel vanaf de A9 als vanaf de A1 richting Amersfoort) en gebruiken voortaan de nieuwe afslag Muiden/Weesp (3). Deze vervangt de huidige aansluitingen Muiden (afrit 3) en Muiden-Oost (afrit 4). Verkeer dat de A1 vervolgt richting Amersfoort/Almere rijdt vanaf 22 augustus bij Muiden onder de Vecht door via het nieuwe aquaduct. Ook verzorgingsplaats Honswijck is dan open op de nieuwe locatie.

  reageer
 • Hownow

   

  Op de site van de VID staat het een stuk duidelijker: Van vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 vanuit Amsterdam richting Amersfoort/Almere afgesloten voor alle verkeer tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Op de A1 richting Amsterdam zijn slechts twee rijstroken beschikbaar, maar van zondag 21 augustus 21.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 ook richting Amsterdam voor alle verkeer dicht. Om sluipverkeer tegen te gaan worden ook lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Utrecht over de A27, A12 en A2. Werkzaamheden aan het spoor, inzet bussen Er rijden tussen 19 augustus van 21.30 uur tot 26 augustus 12.30 uur geen treinen maar bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum en Almere Oostvaarders. Deze bussen maken in overleg met Rijkswaterstaat gebruik van vluchtstroken op de A1 en de A6. Deze bussen rijden tussen Hilversum en Almere Oostvaarders als snelbus en vanaf Almere Oostvaarders als stopbus via de overige Almeerse stations verder tot Weesp. Tussen Zwolle en Amsterdam Centraal/Schiphol kunnen reizigers omreizen via Amersfoort en tussen Lelystad Centrum en Utrecht via Zwolle. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten. De treinen tussen Weesp en Hilversum rijden wel en stoppen op alle tussengelegen stations. Op vrijdag 19, woensdag 24 en donderdag 25 augustus is er ook geen treinverkeer mogelijk tussen Almere en Lelystad en rijden er NS-bussen tussen Almere Oostvaarders en Lelystad. Op vrijdag 26 augustus neemt ProRail de spoorbrug Muiderberg in gebruik. De eerste NS-trein rijdt om 12.30 uur over de nieuwe brug.

  reageer
 • Hownow

   

  Verwarrend bericht hoor OF. In het filmpje wordt iets anders verteld dan de artikel tekst. Nu is het bij Rijkswaterstaat ook zeer onduidelijk welke weg/richting wanneer dicht gaat. Zoals ik het begrijp is de weg alleen van zondag 21:00 tot en met maandag 05:00 totaal dicht in beide richtingen. En wat betreft de trein, die rijdt de hele week niet. Is het al duidelijk of ook het aquaduct onder de Vecht bij Muiden in gebruik wordt genomen? En de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal? Of is het teveel gevraagd daarover te berichten omdat het iets verder buiten Flevoland is?

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  In de nacht van vrijdag op zaterdag worden de brugdekken van de huidige spoorbruggen verwijderd. Dat is vrij gemakkelijk, want deze liggen los op de huidige landhoofden en pijlers. In de nacht van zondag op maandag wordt de nieuwe spoorbrug d.m.v. vijzels op zijn definitieve positie geschoven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Michael

   

  Oepsie Omroep flevoland heeft wel gelijk zondagnacht is de a1 richting Amsterdam ook dicht tot 5 uur in de ochtend(maandag) maar zaterdag tot 21.00 2 banen richting Amsterdam open.

  reageer
 • Ikke

   

  Dus vanaf lelystad kan je gewoon de a1 op?

  reageer
 • Esther van Garderen

   

  Het klopt niet helemaal wat er staat: de A1 is alleen afgesloten vanuit Amsterdam richting Amersfoort. Voor actuele info check: bezoekercentrumrijkswaterstaat.nl

  reageer
 • michael

   

  Oh de afsluiting geld voor verkeer vanuit Amsterdam richting Amersfoort !! Vanuit Almere richting Amsterdam zijn maar 2 rijstroken beschikbaar O.F. !!

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Leuk. Ik hoop dat er weer een live-verslag van komt via een webcam.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert