Nog geen oplossing voor studentenhuisvesting

DRONTEN
Burgemeester en wethouders van Dronten hebben nog geen oplossing voor problemen met de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten.

Wat is het probleem?
Sommige Drontenaren, zoals een groep bewoners van de Florijn, hebben last van studenten die in een rijtjeshuis in een woonwijk wonen. Burgemeester Aat de Jonge had maandagavond een gesprek met een aantal bewoners van de Florijn. Hij zei juridisch gezien weinig voor ze te kunnen doen. 

Regelgeving niet waterdicht
De commissie bezwaar en beroep van de gemeente Dronten gaf de omwonenden vorig jaar gelijk waarop de gemeente de huiseigenaar dwong om de studenten te laten vertrekken. Maar onlangs constateerde diezelfde commissie dat de regelgeving niet waterdicht is en dat de studenten mogen blijven zitten. 

Nieuwe aanvragen
Er zijn nieuwe aanvragen ingediend voor het huisvesten van studenten en arbeidsmigranten in de gemeente. De gemeente Dronten wil 23 vergunningsaanvragen, waaronder die voor de Florijn, eigenlijk weigeren. Op basis van de regels kon de gemeente de aanvragen niet afwijzen. Die regels zijn inmiddels aangepast, maar de vraag is of dat op tijd is om de nieuwe vergunningen te weigeren. 

Meer tijd nodig
Het college heeft dinsdagochtend besloten meer tijd te nemen om naar een oplossing te zoeken. Wanneer burgemeester en wethouders met een voorstel komt is nog niet duidelijk. 

 

reacties (5)

 • Recensies

   

  En nu gaan er koppen rollen of gaan we Door of er niks gebeurt is .

  reageer
 • KC

   

  Wat blundert B&W weer. Dat is echt niet de eerste keer.

  reageer
 • Nu ik even

   

  Ik zie op de site twee artikelen naast elkaar staan: studentenhuisvesting en het niet gebruiken van het asielzoekercentrum ;). Dat is dan wel Dronten en Almere, maar de studenten hebben een OV-kaart ...

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Zo'n AZC is opvang voor mensen die ineens aan kunnen komen, daar is geen peil op te trekken. Waar eens naar gekeken moet worden zijn al die leegstaande kantoorpanden. Daar moet met enige moeite prima studentenhuisvesting mee te realiseren zijn.

 • Ron

   

  Welja we nemen nog wat tijd. In de hoop dat het overwaait. Wat slecht zeg van het college.

  reageer
 • Frank

   

  aat heb z'n vakantie opgezegd en lost alles momenteel op.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert