Centrada bouwt huurwoningen in Warande

LELYSTAD • Do 18 augustus 2016 | 9:33 • Donderdag 18 augustus 2016 | 9:33
Woningcorporatie Centrada in Lelystad gaat in de buurt van de Multifunctionele Accommodatie in de woonwijk Warande 3-kamer appartementen bouwen. De 20 nieuwe woningen komen op de derde verdieping boven bedrijfspanden en moeten in de loop van 2017 klaar zijn.

Volgens een woordvoerder van Centrada is de investering een reactie op de verhoogde vraag naar huurwoningen. Dat komt doordat steeds meer ouderen thuis blijven wonen, het aantal urgente gevallen toeneemt en de gemeente Lelystad vergunninghouders moet huisvesten.

De corporatie is het niet eens met de kritiek van PvdA-raadslid Henk Soomers dat er te laat op de veranderende situatie wordt ingespeeld. "Mede door onze nieuwbouwprojecten zorgen we ervoor dat de wachttijden voor woningzoekenden niet oplopen,'' aldus een woordvoerder van Centrada.

Eerder maakte Centrada bekend dat in de Atolwijk aan de Kwelder zeven eensgezinswoningen en 22 appartementen worden gebouwd. Deze moeten begin volgend jaar worden opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel