Centrada bouwt huurwoningen in Warande

LELYSTAD
Woningcorporatie Centrada in Lelystad gaat in de buurt van de Multifunctionele Accommodatie in de woonwijk Warande 3-kamer appartementen bouwen. De 20 nieuwe woningen komen op de derde verdieping boven bedrijfspanden en moeten in de loop van 2017 klaar zijn.

Volgens een woordvoerder van Centrada is de investering een reactie op de verhoogde vraag naar huurwoningen. Dat komt doordat steeds meer ouderen thuis blijven wonen, het aantal urgente gevallen toeneemt en de gemeente Lelystad vergunninghouders moet huisvesten.

De corporatie is het niet eens met de kritiek van PvdA-raadslid Henk Soomers dat er te laat op de veranderende situatie wordt ingespeeld. "Mede door onze nieuwbouwprojecten zorgen we ervoor dat de wachttijden voor woningzoekenden niet oplopen,'' aldus een woordvoerder van Centrada.

Eerder maakte Centrada bekend dat in de Atolwijk aan de Kwelder zeven eensgezinswoningen en 22 appartementen worden gebouwd. Deze moeten begin volgend jaar worden opgeleverd.

reacties (6)

 • Dirk2

   

  Soomers vervuild zijn eigen nest weer eens! Heerlijke partij toch weer... Prima initiatief van Centrada, aanbod volgt op vraag en niet andersom!

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Regeren is toch altijd nog vooruitzien.

 • HM

   

  Het is de vraag of er werkelijk zoveel huurwoningen nodig zijn en in welke prijsklasse. Er is veel vraag maar dat komt vooral doordat Lelystad al een oververtegenwoordiging heeft aan mensen die een sociale huurwoning zoeken. Daardoor komt de hele stad in de problemen (winkelcentra, gemeentelijke belastingen, voorzieningen etc) omdat een steeds kleiner deel van de inwoners alle lasten voor een steeds groter deel moeten brengen. De vraag is of je dan zogenaamd sociaal wilt doen en toch meer sociale huurwoningen wilt bouwen (levert je misschien een paar extra stemmen op) terwijl de stad steeds verder afglijdt, of dat je op een bepaald moment eerlijk bent en zegt zoveel kan de stad dragen en meer niet. De rest zal wellicht toch buiten de stad moeten zoeken.

  reageer
 • Flevoinwoner

   

  'Zogenaamd sociaal doen' is eigenlijk: willen zeggen dat de minder bevoorrechte mensen maar moeten opdonderen, een belachelijke gedachte. Sociale huurwoningen worden gebouwd voor mensen met een inkomen tot pakweg 35.000 E, het gros van Nederland. Lelystad is een stad met bijna 80.000 inwoners, met een gemiddeld inkomen. Als u , wonend in het Golfpark of een dergelijke wijk, meent te moeten roepen dat ú de stedelijke voorzieningen betaalt, bent u ver weg... Uw statements wijzen op 'patjepeejersgedrag', dat soort mensen wonen er helaas ook in Lelystad. Misschien moet u uw heil elders zoeken (buitenland, wellicht?), want Lelystad is een prima stad om te wonen, ook voor mensen met een sociale huurwoning!!

 • Roel

   

  U legt de vinger op de zere plek. Ik ben het hier helemaal mee eens, maar ik gun iedereen een dak boven zijn of haar hoofd. Misschien moet er wat meer sociaal gebouwd worden in Het Gooi, de Veluwerand en Wassenaar. Krijg je daar tenminste ook een meer wenselijke sociale structuur.

 • Mijzelf

   

  Ik heb 36 jaar in Lelystad gewoond, ben er geboren, getogen en heb er mijn werk. Nu kan ik, na echtscheiding, niet anders dan op een sociale huurwoning wachten en zou ik buiten de stad moeten gaan zoeken? Ik begrijp, denk ik, je betoog wel maar het is wel wat kort door de bocht.

 • Bas

   

  Ik ben het volkomen met je eens

 • Pzaal

   

  Achja als er maar genoeg geluks zoekers zijn kan er plotseling wel gebouwd worden.

  reageer
 • frits

   

  Op de plek waar nu de noodschool staat, kunnen ook prima nog wat appartementen gebouwd worden. Gunstig gelegen zo pal naast de nieuwe supermarkt, dus ideaal voor ouderen. En doe verder eens iets met de braakliggende terreinen in Hanzepark en Parkwijk. Ook ideale locaties voor huurappartementen.

  reageer
 • Jan

   

  Laat centrada eerst maar eens de bestaande huurwoningen weer leefbaar maken en opknappen voordat ze nieuw gaan bouwen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Fijn dat de ingeschreven woningzoekenden iets minder lang hoeven te wachten op een eengezinswoning of appartement.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert