Tiener schrijft boek over oorlogskind uit Rotterdam

LELYSTAD • Do 18 augustus 2016 | 10:34 • Donderdag 18 augustus 2016 | 10:34
De 15-jarige Jenine van 't Wout uit Lelystad heeft in eigen beheer het boek  'De Zwarte Wereld' uitgegeven over de avonturen van het meisje Lilly uit Rotterdam, dat de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog aan den lijve ondervindt. Haar debuut schreef Jenine grotendeels in de bus naar school in Harderwijk.

Project
Toen ze een jaar of zeven was schreef Van 't Wout al verhalen en gedichten. Tijdens een saaie aardrijkskundeles besloot ze om later een heus boek te schrijven. Door het werken aan een project over Nederland in de Tweede Wereldoorlog werd de interesse gewekt en had ze het thema voor haar boek gevonden. Een klasgenoot besliste dat de hoofdpersoon Lilly zou gaan heten.

Geen vastomlijnd plan
Van 't Wout had vooraf geen vastomlijnd plan over de inhoud en de lengte van 'De Zwarte Wereld'. Wel werd ze steeds nieuwsgieriger hoe het zou aflopen en dat motiveerde de jonge auteur om driftig door te schrijven. Ze kan zich deels met Lilly identificeren. "Ik ben ook behoorlijk eigenwijs, maar zo dapper als zij is ben ik niet hoor," geeft ze eerlijk toe.

Positieve reacties
Het boek is bedoeld voor de doelgroep 12+ en de eerste reacties zijn positief. Ze krijgt veel enthousiaste reacties van leeftijdsgenoten, die via social media hun ervaringen delen. 'De Zwarte Wereld' is te koop bij The Read Shop en de Bruna in het Stadshart. De winkels hebben om extra exemplaren gevraagd, omdat er best veel vraag naar is.

Toekomst
Jenine van 't Wout vindt het prachtig dat de verkoop lekker gaat en dat de jonge lezers ervan genieten. Zij sluit niet uit dat er een vervolg komt, of een nieuw boek over een ander onderwerp. Een toekomst als professioneel schrijfster ziet ze evenwel niet voor zichzelf weggelegd. "Het schrijven is en blijft een hobby," klinkt het beslist.





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel