Ernstige en langdurige overlast voor automobilisten en treinreizigers

ALMERE
Automobilisten en treinreizigers moeten vanaf vrijdagavond rekening houden met ernstige vertragingen en omleidingen als ze vanuit Almere richting de Randstad willen of andersom. 

Zeven dagen lang rijden er helemaal geen treinen richting Amsterdam en Hilversum/Utrecht en andersom. Komend weekend is daarnaast ook de snelweg A1 grotendeels afgesloten. 

Spoorbrug

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus 21:30 tot vrijdagmiddag 26 augustus 12:30 aan twee nieuwe keersporen en 24 kilometer geluidschermen bij Almere. Daarnaast wordt de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn definitieve plek geschoven en aangesloten op het spoornetwerk. De NS zet tijdens de werkzaamheden bussen in. Die rijden tussen Almere Oostvaarders en Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum. Ze maken gebruik van vluchtstroken op de A1 en A6.

A1 dicht

De A1 is vanuit Amsterdam richting Amersfoort/Almere tussen vrijdagavond 20:00 uur en maandagochtend 05:00 uur afgesloten. Richting Amsterdam zijn minder rijstroken beschikbaar. Vanaf zondag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur is de A1 richting Amsterdam geheel afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Utrecht. De vertraging is in beide gevallen ongeveer een uur.

Aquaduct

Rijkswaterstaat grijpt het moment ook aan om een aantal grote werkzaamheden aan de nieuwe A1 af te ronden. Zo gaat de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gedeeltelijk open en zal de A1 richting afslag Almere door het nieuwe aquaduct geleid worden.

Sluipverkeer

Om sluipverkeer te voorkomen zijn ook lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bedrijven binnen het afgesloten gebied hebben een toegangspas. De bussen die NS inzet zullen wel deze route rijden.

Tegelijkertijd

De werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren levert volgens ProRail en Rijkswaterstaat per saldo de minste hinder op. Er is daarnaast bewust gekozen voor de zomervakantie om dat het dan een stuk minder druk is op de weg en het spoor. 

Ook N50 dicht 

Niet alleen bij Almere wordt er gewerkt dit weekend. Rijkswaterstaat sluit in het noorden van de provincie de N50 ook nog af.  Van vrijdagavond  20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur is de weg tussen Ens en Emmeloord in beide richtingen afgesloten. Tijdens deze weekendafsluiting worden de tijdelijke verkeersmaatregelen van de laatste fase van de verbreding van de N50 verwijderd. 

Verkeer vanaf de A6 Lelystad en Lemmer, richting Ens wordt omgeleid via de A6, afrit Urk en de N352. Verkeer vanaf de N50 Kampen en Ens richting Emmeloord wordt omgeleid via de N352, oprit Urk en A6 afrit Emmeloord.


reacties (18)

 • Angelo

   

  Ik moet vanaf vandaag tot een week verder werken in amsterdam en ik woon in almere, hoe kan ik het best van almere naar amsterdam en andersom met auto rijden.

  reageer
 • Ramjan

   

  Naar Aalsmeer, advies: via A27 naar Hilversum en (direct na de afslag van de snelweg linksaf) daar de N201 (die daar binnen de bebouwde kom Diependaalse laan heet, let op flitskasten) pakken. Niet zo moeilijk doen.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Serieus, ik moet Maandagnacht om 4:00 op me werk in Aalsmeer zijn (vanuit Lelystad).. Nu word ik dus verplicht om via Utrecht of Enkhuizen te rijden.. Dit slaat werkelijk nergens op!!

  reageer
 • Lely...

   

  Ga je gewoon een uurtje eerder weg. Het is maar 1 weekje hoor....!

 • Knelis

   

  Dit is al maanden bekent dat dit zou gebeuren . Ik mag aannemen dat jou werktijd ook al een poosje bekent is dan had je toch een lang weekend ingeplend

 • Jeroen

   

  Dan is het op zijn zachts gezegd niet bijster slim van je, dat je geen vrij hebt genomen, terwijl dit al maanden bekend is.

 • Patrick

   

  A6, dan A27 richting Hilversum en daarna binnendoor via Vinkeveen, Mijdrecht etc. Denk dat het qua tijd niet eens veel scheelt om die tijd.

 • Emmeloorder

   

  Beste Lelystedeling, Wanneer moet dit dan volgens jouw gebeuren Ga toch via Enkhuizerdijk, is wat langere reistijd, maar rijd wel door Liever een paar weekenden dicht,dan elke keer een paar nachten, Nu schiet het tenminste op

 • Pilot

   

  Ik haal je wel op met mijn helikopter, dan heb je nergens last van en ben je ruim op tijd op je werk.

 • Jan

   

  Ik zou meteen contact opnemen met de verantwoordelijke instanties. Misschien vinden ze dat uw ongemak een goede reden is om het hele project uit te stellen of uit te voeren op een tijdstip dat het u wel uit komt. Persoonlijk heb ik een diepe bewondering voor hen die het allemaal georganiseerd krijgen en uitvoeren!

 • Wit

   

  Beschouw het als een zwarte zaterdag, is ook niet zo prettig!. "Mooi staaltje werk!!."

  reageer
 • Faerie

   

  Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen gewoon ervoor kiezen om niet Almere in of uit te willen dit weekend om zo ruimte te geven aan diegenen die wel echt op de weg moeten zitten en die keuze niet hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Mensen, let op, het bericht is onvolledig. Vanaf woensdag na de ochtendspits rijden er ook geen treinen tussen Lelystad en Almere Oostvaarders. Vanaf Lelystad rijden er dan bussen naar Oostvaarders. Vanaf maandag al rijden er overigens in de spitsen ook snelbussen tussen Lelystad en Weesp, dus overstappen in Oostvaarders is voor de forenzen naar Amsterdam niet nodig.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Chapeau voor de mensen die deze klus uitvoeren! En voor de klagers: wees blij dat dit enige tijd geleden is aangekondigd (via diverse media), zodat u tijdig maatregelen kon nemen om bepaalde zaken uit te zoeken. Heb ik ook gedaan en na een beetje puzzelwerk is het gewoon gelukt. Voor klagertje h.oedan: 4 uur rijden om bij Schiphol te komen? Vervelend dat u er zo lang over doet, best knap ook. Er is bijvoorbeeld ook een dijk naar Enkhuizen > Hoorn > Amsterdam. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer u via Den Bosch naar Schiphol rijdt..... Fijne week allemaal!

  reageer
 • A.

   

  Ze gaan zoveel doen dat het indrukwekkend is dat ze dat in een weekje gaan doen. De spoorbrug is een mega klus, daarnaast word de nieuwe A1 aangesloten en in gebruik genomen, worden er weer kilometers lange geluidswerende muren geplaatst in Almere, worden de overkappingen van Almere Buiten en Parkwijk verlengd, de keersporen bij Almere Centrum neergelegd etc. Een weekendje rot met de auto en een weekje met de trein. Maar als dit eenmaal ligt sta je sochtends niet elke dag weer in de file en reiden er straks ook meer en langere treinen. Daar heb je jaren profijt van, dus nee dit is prima. Sowieso staat deze week al bijna een jaar in de planning dus mensen die nu zeiken moeten zich gewoon van te voren beetje laten informeren (al word je in de trein overladen met info, dus kan je het niet eens missen)

  reageer
 • ron

   

  mensen blijven hangen in oude ritueel met auto wegbrengen naar schiphol. Neem deze week eens gewoon de vervangende bus naar schiphol ipv de wegbrengauto. voor 90 % vd mensen geen enkel probleem.

  reageer
 • Frank

   

  Buitendienststellingen op het spoor moeten minimaal 2 jaar van te voren aangevraagd worden ivm spoorboekjes. Ik ben blij dat het maar een weekendje is. Het is een megaklus en dat in zo'n kort tijdsbestek. Ik hoop dat er weer een livestream is, want dit wil ik graag zien.

  reageer
 • Reiziger

   

  Hallo Frank, lees je wel goed? Het werk op het spoor duurt een week en niet alleen een weekendje. Wie houdt er rekening met mindervaliden? Ben nog aan het puzzelen om in Amsterdam te komen. Kan namelijk niet met een bus, maar wel met een trein. Maar niet op elk station zijn mensen en materiaal aanwezig om mindervaliden in en uit de trein te helpen. Wordt dus extreem omrijden om in Amsterdam te komen. Vergoed de NS ook extra taxi kilometers?

 • Johan

   

  Dit is niet in de zomervakantie, dat is de enige grote misser.

  reageer
 • Hans49

   

  De scholen zijn nog niet begonnen, Johan. Dat jouw vakantie er misschien op zit, wil niet zeggen dat de vakantieperiode ook voorbij is. Bovendien is het weekend, geen weekdag voor de meeste mensen....

 • Havenaar

   

  Het is voor 2/3 van Nederland nog wel in de zomervakantie:-)

 • Hoe wil je het dan noemen?

 • .\/\/.

   

  Had het dan tijdens de bouwvak gemoeten misschien?

 • John

   

  Ik snap er niks van, rij bijna nooit buiten de stad. En alles op navigatie indien wel. Ik moet zaterdag rond 06:00 3 mensen afzetten op Weesp voor de trein naar Schiphol. Is de doorgaande weg naar Weesp dicht? En moet ik voor de terugweg naar Lelystad richting Amsterdam en dan via een omweg terug ofzo? Alvast bedankt!

  reageer
 • ine

   

  Als je vanuit lelystad naar schiphol moet kun je ook over de dijk, heb je nergens last van. Mensen afzetten kan ook in Enkhuizen.

 • Rauhfaser

   

  Er is maar één rijstrook richting Amsterdam open, dus dat kon nog wel eens lastig zijn. Het lijkt me beter vanuit Lelystad via de A27 naar Hilversum te rijden, en je passagiers daar de intercity naar Schiphol te laten nemen.

 • michael

   

  mooi, mooi dat schiet allemaal aardig op !! Gelukkig duren de werkzaamheden niet zo lang als bij onze oosterburen !!

  reageer
 • frits

   

  voor iedereen die naar schiphol moet vanuit almere , rij over de a27 naar Hilversum en volg dan de N201 KAN DRUK ZIJN MAAR RIJD WEL DOOR , zo kom je op schiphol

  reageer
 • Rik

   

  De weg naar schiphol is toch gewoon open? Alleen een baan minder.

 • iac

   

  kan je ook via hilversum? ik moet ook naar Schiphol :( bad timing ...

  reageer
 • Peter

   

  Rij via 1ste afslag Hilversum op de A27 via Loosdrecht naar de A2 en dan naar Schiphol. Hooguit kwartiertje langer onderweg. Hangt natuurlijk wel af van het tijdstip dat je er rijdt.

 • KT

   

  NS-bussen rijden als stopbus tussen Weesp en Oostvaarders en dan rechtstreeks naar Hilversum.Vanaf daar diverse treinen ri.Schiphol.

 • h.oedan

   

  Wie verzint dit?, om alles tegelijkertijd uit te voeren. Of je even om wilt rijden via utrecht??? Even naar schiphol om iemand op te halen en je bent 4 uur aan het rijden. # idioten

  reageer
 • Havenaar

   

  Haha, hoe ga je, op de step? 4 Uur omrijden ... Grapjas.

 • peter

   

  Nee, laten ieder weekend een beetje doen dan zijn we er in 2030 nog niet vanaf. Dit is al maanden bekend, tenminste als jij je op tijd laat informeren... Ik vind het indrukwekkend dat ze met 1.200 man in één weekend zo'n megaklus tot een goed eind gaan brengen. Even door de zure appel heen.

 • Hans49

   

  Wat een pracht stuk werk en wat een perfecte organisatie. Daar neem ik diep mijn pet voor af. Jammer dat je altijd idioten hebt, die dan nog lopen te zeuren....

 • Edwin

   

  Hoezo vier uur rijden? Rij je via den Bosch dan? Dit was al maanden bekend, dus niet zo piepen..

 • van Dijk

   

  Dit is al minimaal een maand bekend. En voor het geval dat u de komende jaren ook de kant van bv. Utrecht of Schiphol op moet: De werkzaamheden zullen nog wel vaker gaan voor komen. Zowel op de weg als op het spoor.

 • Je bent gewoon idioot dat je zo reageert

 • Jan

   

  Bij zo'n mega-project waarbij ook nog eens meerdere partijen betrokken zijn kan ik mij voorstellen dat ze een weekend hebben aangehouden dat op voorhand (met het oog op eventuele tegenslagen) goed haalbaar zou zijn. Tenzij u natuurlijk zeker weet dat twee weken eerder ook alles al klaar was om deze ombouw uit te voeren.

  reageer
 • John

   

  Wat moet, dat moet, maar voor velen is de zomervakantie intussen alweer voorbij. Een week of twee eerder en het was denk ik wat rustiger geweest.

  reageer
 • Havenaar

   

  De scholen in 2 regio's zijn nog niet gestart volgende week, scheelt toch nog veel verkeer. En ook degenen die de werkzaamheden verrichten zijn op vakantie geweest (bouwvak...). Het komt nooit echt goed uit, er moet met veel factoren rekening gehouden worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert