Horselenberg: Verdere openstelling Oostvaardersplassen belangrijk

LELYSTAD
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad wil graag dat er lodges en kampeermogelijkheden komen in het Hollandse Hout, zodat bezoekers langdurig kunnen verblijven in de Oostvaardersplassen. Dit natuurgebied is in de afgelopen tien jaar steeds verder opengesteld voor het publiek en de toename van overnachtingsmogelijkheden is volgens Horselenberg een goede manier om nog meer toeristen te trekken.

Scheidend burgemeester Horselenberg is altijd een groot voorstander geweest van de openstelling van de Oostvaardersplassen. De film 'De Nieuwe Wildernis' die in 2013 uit kwam leverde veel positieve publiciteit en extra bezoekers op. Ook het NK Schaatsmarathon op natuurijs dat in 2009 in de Oostvaardersplassen werd gehouden was volgens Horselenberg zeer geslaagd, net als de opening van het bezoekerscentrum in 2013.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze na 10 jaar als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens de tien jaar van haar burgemeesterschap.
 

reacties (7)

 • frits

   

  Hollandse Hout is geen kaalgevreten vlakte. De omgeving van de Uilenweg is een leuk recreatiegebied, met daarnaast het Bovenwater.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Maak alsjeblieft een park van de de Oostvaardersplassen. Het is zo helemaal niets en met wat intensiever beheer is veel meer te zien en te beleven. Het is een waanidee dat je op zo'n klein stukje grond een wildernis kan zien ontstaan waar ook nog wat te beleven zal zijn.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Dat schaatsen mag de gemeente dan wel eens helpen door fatsoenlijke veegmachines en een veegplan te maken. Het karrespoor van de schaatsvereniging is beslist onvoldoende. Zorg ook voor een opengehouden waterverbinding naar de grote plassen en veeg daar ook een baan.

  reageer
 • kees d

   

  Niks openstellen! Moet je zien wat er nu gebeurt in het Oostvaarsdersveld. Het is verboden om honden mee te nemen i.v.m. de grazers maar ze nemen ze toch mee. Als je er wat van zegt krijg je een grote bek toe. En moet je zien wat voor rotzooi er wordt rond gestrooid. Margreet is er waarschijnlijk nog nooit wezen kijken op de dagen dat iedereen vrij is.

  reageer
 • Tsja

   

  Een grote kaalgevreten vlakte. Gaat een normaal denkend mens toch niet kamperen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • J.P

   

  Daar waar mensen verschijnen .....verdwijnt de natuur. en dat is al jaren zo en niet alleen in NL.

  reageer
 • Inwoner

   

  Nou, niks nieuws onder de zon. Is al jaren onderwerp van gesprek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert