Horselenberg: "We hebben hoog spel gespeeld"

LELYSTAD
Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad zegt dat er hoog spel is gespeeld tijdens de redding van het ziekenhuis in die stad. In 2008 dreigde het ziekenhuis failliet te gaan. Horselenberg zegt dat ze tot het uiterste wilde gaan om met een oplossing te komen, waardoor het ziekenhuis behouden zou kunnen blijven voor de stad en de regio.

Tijdens de zogenoemde Nacht van Lelystad spraken zo'n twintig partijen tot vroeg in de ochtend met elkaar. Besloten werd dat ondernemer Loek Winter samen met de gemeente, provincie en het Rijk zou investeren om een faillissement te voorkomen. Zowel Horselenberg als Winter omschrijven die besprekingen als "gevaarlijk"en "hoog spel".

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze na 10 jaar als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens de tien jaar van haar burgemeesterschap.
 

reacties (9)

 • Ed

   

  De opmerking: "we hebben hoog spel gespeeld" biedt dan ook erg weinig inhoud om op te reageren.

  reageer
 • Barbara

   

  Als geïnteresseerden in de Gezondheidszorg ( patienten en zorgverleners) nou echt eens iets meer willen afweten waarom de ijdelheid van deze burgemeester en haar liefje Loek niets te melden hadden in deze ontmoeting lees dan "Nederlands zorgstelsel op de schop".Weg met de zorgverzekeraars. Meer dan 100.000 mensen zetten er inmiddels hun handtekening voor. In plaats daarvan moet er één pot komen waaruit alle zorg betaald wordt: het Nationaal Zorgfonds. Zonder eigen risico. Is dat haalbaar? En wat is er mis met het huidige zorgstelsel? In Buitenhof een gesprek met psychiater Cobie Groenendijk van het comité Nationaal ZorgFonds. Uitzending gemist? A.s Maandag 29 aug'16 terug te zien.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Burgemeester, Margreet Horselenberg van Lelystad; Zij lijkt mij persoonlijk een heel aardig mens. Een vermeende eigenschap van mij persoontje, m.b.t. soortgelijke posities 's en op manager niveau vaak voorkomend de laatste decennia, zeker, meteen al, een allereerst extra alert zijn, genereren! Nu, ook weer, een paar minuten 'Oppoets' zien, maar tevergeefs gewacht op een (desnoods samenvatting) van: WAARMEE werd "Hoog spel gespeeld?" Toch enkel en alleen maar 'gewoon weer eens' met 'ONS' belasting geld? Dan wel, met het verlies van (of onderdelen van) een ziekenhuis, erg (lastig) genoeg natuurlijk. Of wel, met haar, de burgemeester, alsook haar mede 'SPELERS' hun financiele persoonlijke verantwoordelijkheid, uiteindelijk? U mag het cynisme noemen; Ik noem het praktijklessen van de huidige samenlevingen, die enkel en alleen maar gesteund door de (tot verveling aan toe) bovenlagen 'OP blijven POETSEN' en, de altijd aanwezige massa van 'dichtbij zijnde koekhappers' hoop te geven op ook een kruimel. JC.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  De burgemeester heeft zoooo hard gevochten. Maar de gemeenteraad heeft beslist, dat natuurlijk wel. Overigens ook nog na actie door raadsfractie(s) om eerst - terecht - een bobo van de Raad van Toezicht - te wippen.

  reageer
 • .VVV.

   

  Dus Margreet heeft ook haar hoogtepunten in haar carrière in Lelystad mogen meemaken, zij is een echte knoertharde onderhandelaar. Proficiat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Nou, da's lekker inhoudelijk zeg.

  reageer
 • Jond

   

  Horselenberg is ooit, in een ver verleden, gevallen en verkeerd terecht gekomen....!!

  reageer
 • Aad Aardema

   

  En De Winter profiteerde ervan

  reageer
 • bert

   

  Das mooi , als er maar niet weer een PvdA propaganda show van wordt gemaakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert