Expeditie voor plasticvrije oceanen

ALMERE
Almeerder Thomas van Thiel gaat zeilen voor schonere zeeën en oceanen. De grote hoeveelheid plastic in het water is een groeiend probleem. Met zijn stichting By the Ocean we Unite heeft Thomas een expeditie georganiseerd naar Noorwegen. Morgen vertrekt een team van zeven mensen om onderzoek te doen. 

Plastic
Thomas is een fervent zeiler. Hij werd met het probleem geconfronteerd toen hij zelf de oceaan overstak. Halverwege met nog twaalf dagen te varen zag hij plastic drijven. Sindsdien heeft hij zich in het probleem verdiept. Als we nu niets doen zijn volgens hem de oceanen met honderd jaar dood.

Expeditie
De Almeerder wil anderen bewust maken van het probleem. De expeditie wordt gefinancierd door betalende deelnemers en sponsoren. Het is de eerste in een reeks en uiteindelijk is het de bedoeling dat Thomas van Thiel in 2018 met een tallship de wereld over gaat.

reacties (5)

 • Bosco Beijk

   

  Goed initiatief Thomas. Je Moeder houdt ons op de hoogte. Succes en we steunen jullie.

  reageer
 • Vincent

   

  @Henk: Daar gaat het hier toch niet om. Dat is toch een gebruiksvoorwerp. Het gaat oa. om verpakkingen, zoals die verpakking met zuurtjes die je net op hebt.

  reageer
 • Henke

   

  Eerst beginnen door zelf niet in een plastic boot te varen?

  reageer
 • Tja

   

  Mensen beseffen niet hoe groot het probleem is. Er zijn drijvende plastic gebieden groter dan Nederland.

  reageer
 • Lies

   

  goede actie! hij mag ook langs Afrika want daar ligt me toch een berg afval....niet normaal meer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert