Horselenberg: Besluit vliegveld duurde langer dan verwacht

LELYSTAD
Het definitieve besluit om Lelystad Airport uit te breiden, kwam later dan verwacht. Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad dacht dat de groei dit jaar of volgend jaar had kunnen beginnen, maar het wordt uiteindelijk 1 april 2018. Oorzaak is de trage politieke besluitvorming en de discussies tussen voor- en tegenstanders van de uitbreiding.

Veiligheidsplannen aangepast
Horselenberg heeft zich in de afgelopen jaren vooral beziggehouden met de veiligheid op en rondom het vliegveld. In verband met de groei zijn er andere crisisscenario's nodig. Horselenberg besloot samen met de directeur van Lelystad Airport, Erik Lagerweij, niet te wachten tot 2018 om de veiligheidsplannen aan te passen. Ze zette dat al eerder in gang.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze, na tien jaar, als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt deze zomer terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens haar burgemeesterschap.
 

reacties (3)

 • Pzaal

   

  Vreemd genoeg is het in Nederland altijd langer en duurder dan verwacht. Waarom kan nou nooit iets op tijd en binnen het budget?

  reageer
 • Wit

   

  Omdat met alle compromissen veel ongeloofwaardige besluiten worden genomen!. Wat is dan wijsheid om je doel te bererijken!.

 • frits

   

  Volgens mijn was er een heel andere reden: de recessie, waardoor de groei van Schiphol minder hard ging, en Schiphol de investeringen in Lelystad uitstelde (en dus had het ministerie ook niet zo veel haast; Schiphol trekt daar stevig aan de touwtjes). Nu de economie razendsnel aantrekt, en Schiphol met meer dan 10% per jaar groeit, kan het in ene weer niet snel genoeg gaan met Lelystad Airport.

  reageer
 • De Vries

   

  En dat is nou precies waar dit land aan kapot gaat. Trage besluitvorming, tegenstanders, zwakke politiek!

  reageer
 • wimjc

   

  Dit land gaat kapot, doordat altijd een minderheid zijn zin doordrijft.

 • Frits1

   

  ...en aan hele foute beslissingen, zoals dit vliegveld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert