Horselenberg: Centrum verbeterd door broodnodige facelift

LELYSTAD
Het centrum van Lelystad is er de afgelopen tien jaar fors op vooruit gegaan door de komst van horeca, terrassen en een winkelcentrum. Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg kijkt tevreden terug op de ontwikkelingen, die het centrum volgens haar levendiger hebben gemaakt.

Voor jongeren nog te weinig
Bij haar aantreden op 1 februari 2006 trof Horselenberg een zandvlakte aan waar de gezelligheid ver te zoeken was. Ze vindt dat de burgemeesterskamer in een stadhuis altijd uitzicht moet hebben op terrassen, en dat is inmiddels gerealiseerd. Toch is de burgemeester nog niet helemaal tevreden. Vooral voor jongeren is er volgens haar nog steeds te weinig te doen in het centrum.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze, na tien jaar, als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt deze zomer terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens haar burgemeesterschap.
 

reacties (18)

 • Dirk2

   

  Gedrag is een uiting van de wens een behoefte te vervullen..... Alleen was hier de behoefte van de stadsbewoners onvoldoende getoetst... Jammer, het had zo veel meer kunnen zijn....

  reageer
 • Jond

   

  Horsselnberg zwaait een paar jaar te laat af! Als er nou één iemand een klap van de molen heeft gehad........

  reageer
 • MKM

   

  Misschien zit het 'm daar wel in, die negatieve insteek. Ik ben benieuwd welke ondernemers er wel wat van maken en wie zich nog meer inspannen om wat te organiseren. En die ondernemer die dicht is? Jammer dan, misschien is hij de volgende keer wel open.

  reageer
 • hoi

   

  vooruitgang kan ik het zeker niet noemen....

  reageer
 • Maartje

   

  Wat een flauwekul. De leegstaande winkelpanden daar komen voort uit faillisementen. Niet omdat de winkeliers daar niet meer wilde zitten. Ik werk zelf in Almere en bezoek daar alle verhaderingen van de winkeliersvereniging. Ofschoon het daar drukker is met vooral hangende en slenterende jongeren, klagen alle winkeliers steen en been over de slechte verkopen. In plaats van klanten met tasjes, overal afgekloven kippenpootjes van de KFC. Dusdaar is het gras niet groener en behalve veel wandelaars, zijn er zeker niet veel kopenden. De enige goedlopende winkel is zoals verwacht, de Primark. De Canadees die de v&d winkelpanden wilde vullen, ziet ook af van een vestiging in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Ik ben benieuwd welke waardeloze ondernemers het weer presteren om op deze dag gesloten te zijn. Misschien een list of shame maken?

  reageer
 • Jay

   

  Oh wat weten we het allemaal weer goed. Deze mensen zouden allemaal eens een week op de stoel van de burgemeester moeten gaan zitten. En de plicht hebben om in elk geval één ding voor elkaar te krijgen. Hm.... het aantal opgestoken vingers slinkt zienderogen zie ik. En wat verder ook geen kwaad zou kunnen, is een opfriscursus Nederlands voor de meeste reageerders. We krijgen bijna geen zin meer zonder fouten op papier. Heel bedroevend.

  reageer
 • MKM

   

  Juist. Ik ben ook erg benieuwd naar de Koopzondag in het teken van 'beach' komende zondag. In elk geval op verschillende plekken aankondigingen gezien, dus daar zal het niet aan liggen.

  reageer
 • kolk

   

  Leegstand is een landelijk probleem en niet alleen een probleem van Lelystad. Ga eens in andere steden kijken daar is ook veel leegstand en ga geen schuldige zoeken. In ieder geval wordt er in Lelystad geprobeerd er iets aan te doen.

  reageer
 • Henk

   

  Het glas iz zeker altijd half leeg? Zet die donkere bril eens af!

  reageer
 • robert

   

  Welke winkels? Alleen maar leegstaande panden😈

  reageer
 • Adriaan

   

  Ik kan mij geen zandvlakte herinneren na het vertrek van Van Leeuwen ... Wel de bouw van De Promenade. Een product van politieke kortzichtigheid: meer (dure!) winkelpanden bouwen, terwijl "winkelen in de stad" in de toekomst meer en meer verdwijnt. Bovendien extra steun aan winkels buiten het centrum: Bataviastad, Tjalk. En dan ook nog de bioscoop gesloten om concurrenten van het het noodlijdende Agoratheater te elimineren! Nee, de Gordiaan is tijdens het bewind van deze burgemeester er niet echt op vooruit gegaan. Wellicht is zij verblind door haar uitzicht over het gerennnoveerde Stadhuisplein. Maar ook panden om dit plein zijn inmiidels door winkeliers verlaten.

  reageer
 • Maartje

   

  Het centrum is prachtig geworden. Hopelijk komen er op lege plekken in de toekomst weer winkels. Het leegstaan van panden is een landelijke trend. Die jankerds moeten eens bij zichzelf te raden gaan. Ziet hun voortuin er net zo verzorgd uit??? Misschien moeten ze eens wat vaker gaan winkelen in Lelystad. Best gezellig hoor!

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  Verbeterd een leeg loop om dat ht niet meer te betalen is het een puinhoop is geworden

  reageer
 • Brinkhorst

   

  Ziet zij een ander winkelcentrum dan ik. Bataviastad breidt uit. Gordiaan steeds verder leeg of beplakte etalages.

  reageer
 • Esveen

   

  Dan ben je toch echt wel stekeblind. Steeds meer lege winkels of nep etalages.

  reageer
 • zandvlakte

   

  Kranige dame zij heeft Lelystad en haar bewoners tot ontwikkeling gebracht, ze verdiend een pluim en een standbeeld.

  reageer
 • hahahahaha,op vooruit gegaan...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert