Lagere werkstraf voor belastingfraude

ALMERE • Ma 22 augustus 2016 | 15:09 • Maandag 22 augustus 2016 | 15:09
Een 54-jarige ondernemer uit Almere is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 120 uur werken en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor belastingfraude. De officier van justitie had precies het dubbele geëist. De 50-jarige ex-vrouw van de Almeerder werd helemaal vrijgesproken.

De FIOD ontdekte dat er bij een bedrijf, dat op naam stond van de Almeerse, werd gefraudeerd met de inkomsten- en omzetbelasting. De man nam bij de FIOD al de schuld op zich. Toch eiste de officier ook tegen de vrouw een werkstraf. Maar volgens de rechtbank is er geen bewijs dat de vrouw wist dat er met haar belastingaangiftes was geknoeid. 

De straf voor de Almeerder viel lager uit omdat de rechtbank een veel lager fraudebedrag berekende. Ook woog de rechtbank mee dat de Almeerder had gefraudeerd om zijn bedrijf uit een moeilijke financiële situatie te redden. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel