Lagere werkstraf voor belastingfraude

ALMERE
Een 54-jarige ondernemer uit Almere is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 120 uur werken en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor belastingfraude. De officier van justitie had precies het dubbele geëist. De 50-jarige ex-vrouw van de Almeerder werd helemaal vrijgesproken.

De FIOD ontdekte dat er bij een bedrijf, dat op naam stond van de Almeerse, werd gefraudeerd met de inkomsten- en omzetbelasting. De man nam bij de FIOD al de schuld op zich. Toch eiste de officier ook tegen de vrouw een werkstraf. Maar volgens de rechtbank is er geen bewijs dat de vrouw wist dat er met haar belastingaangiftes was geknoeid. 

De straf voor de Almeerder viel lager uit omdat de rechtbank een veel lager fraudebedrag berekende. Ook woog de rechtbank mee dat de Almeerder had gefraudeerd om zijn bedrijf uit een moeilijke financiële situatie te redden. 
 

reacties (3)

 • Roel

   

  Ja mooi hè? Van je belastingschuld afkomen op kosten van de gemeenschap (o.a. jij en ik) en de concurrenten die wel het volle pond afdragen. Iedereen betaalt, behalve degene die moet betalen.

  reageer
 • Jaap

   

  Daar zal wel weer veel commentaar op komen, maar die man heeft alleen maar geprobeerd om zij n bedrijf in een moeilijke tijd overeind te houden en zijn personeel uit de ww. Dat zal heel wat slapeloze nachten gekost hebben. Goed dat de rechter daar rekening mee heeft gehouden.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Als de belastingdienst sjoemelde met bewijsmateriaal/cijfers is deze net zo fout als de ondernemer. Enfin 120 uur werken en dat met opgeven hoofd zal voor de ondernemer geen probleem zijn, werken deed hij al. En het is een mooie manier om van je belasting schulden af te komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert