Tientallen aanhoudingen tijdens Lowlands

BIDDINGHUIZEN
Tijdens het festival Lowlands in Biddinghuizen zijn enkele tientallen mensen aangehouden. Het gaat vooral om mensen die drugs bij zich hadden. Dat melden politie, justitie en de gemeente Dronten.

De verdachten zijn op het festivalterrein voorgeleid aan de officier van justitie. Ze werden bijgestaan door een advocaat.

Lowlands trok 50.000 bezoekers.

reacties (10)

 • jessie

   

  Je kan geen drugs vrij festival regelen is gewoonweg onmogelijk. Als ze dat claimen is het een leugen om bv gemeemte/politie te vreden te houden.

  reageer
 • peter

   

  eh hoe kan je drugs testen als je een drugsvrij festival organiseert?? Of wilt u liever dat je verteld dat op alle festivals in Nederland drugs gebruikt mag worden? Eerst even nadenken voor u commentaar levert

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, dat afschaffen van die testen is een slechte maatregel geweest. En dat alleen maar omdat het slechte publiciteit over de grens oplevert. Hoe lang moet het nog duren voordat men erachter komt dat verbieden en repressie niet werken?

  reageer
 • jesse

   

  Vroeger kon je pillen testen op feesten en vielen zowat geen doden of mensen die naar ziekenhuis moesten. Maar de overheid criminaliseert liever mensen, ten kosten van mensen levens, mensen gebruiken net zoveel als vroeger alleen is dankzij politie en overheid de drugs gebruik een stuk gevaarlijker geworden. Hun beleid werkt niet drugs gebruik is niet afgenomen en drugs doden zijn alleen maar toegenomen, goed bezig politie/overheid jammer dat mensen levens niet de hoogste prioriteit heeft.

  reageer
 • Insider

   

  Weet wel dat de advocaten maar wat graag werken op festivals omdat ze zo een gratis bandje van de overheid krijgen. Ze nemen zelfs kantoorgenoten mee om gratis op een festival te kunnen zijn. Dikke dikke schande!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

   

  Zielig gedoe. Een xtc pilletje en je bent al in overtreding. Laten ze liever op snelheid en alcohol controleren op de wegen. Tegenwoordig ben je een slak als je je aan de maximum snelheid houdt.

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Nu stel je de gebruikers als de slachtoffers voor, maar het gaat in principe om strafbare feiten. Dat de autoriteiten, die je wellicht uit persoonlijke frustratie maar 'roverheid' noemt, zich om de openbare orde bekommeren lijkt me ook nuttig: sommige drugs zijn ronduit gevaarlijk.

  reageer
 • Niet....

   

  Tja,gebruik dan niet of wees slimmer en laten "ze" de drugs vinden.

  reageer
 • Rob

   

  En daarom is er een advocaat aanwezig om ze te wijzen op een evt. strafblad. En kostendekkend zou ik dit proces ook niet willen noemen.

  reageer
 • hat

   

  Tja onze roverheid wil natuurlijk ook wel wat verdienen aan deze festivals. Als ze geen belastingen kunnen heffen gaan ze dus boetes uitschrijven. En dat is lekker scoren bij dit soort festivals. Jonge mensen denken dat ze met een boete klaar zijn en gaan weer door met feesten. Wat ze niet beseffen is dat bij zo'n schikking ze wel een strafblad oplopen en dat kan heel vervelende gevolgen hebben voor huidig en toekomstig werk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert