Lelystad wil door met starterslening

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil ook volgend jaar startersleningen aanbieden aan mensen die voor het eerst een woning kopen. Vaak zijn banken niet bereid om starters het volledige hypotheekbedrag te lenen. Een starterslening kan de aankoop van een huis wel mogelijk maken. 

Starters die een bestaand huis kopen hebben de eerste drie jaren geen maandlasten. De lening moet wel worden aangepast omdat de belastingregels voor hypotheekrenteaftrek zijn veranderd. Hypotheken moeten vanaf de eerste dag worden afgelost.

De gemeente komt daarom met een zogeheten combinatielening waarmee een deel van de starterslening wordt afgelost. De gemeenteraad van Lelystad moet de precieze voorwaarden voor de nieuwe starterslening nog vaststellen. Lelystad heeft al een paar keer extra geld voor de startersleningen uitgetrokken omdat er veel belangstelling voor is. 

reacties (3)

 • Er is in lelystad helemaal geen gebrek aan huur woningen. Wannneer de banken eens wat minder krampachtig doen voor een hypotheek, zouden heel wat mensen een woning kunnen kopenipv huren met uiteindelijk ( waarschijnlijk) lagere maandlasten dan wanneer ze gaan huren!

  reageer
 • Starter

   

  Dat klopt! Aan een hypotheek komen is verschrikkelijk lastig waardoor veel mensen tegen een belachelijk hoge prijs moeten blijven huren! Wij zijn bijna de helft minder gaan betalen per maand nu we hebben gekocht ipv te huren

 • Starter

   

  Ik hoop voor de starters dat de starterslening gewoon blijft! Wij hebben dit jaar ons huis kunnen kopen dankzij de starterslening. Zonder dit extra stukje hulp wordt het je heel moeilijk gemaakt om een eerste huisje te kopen op "jonge" (23 jaar) leeftijd.

  reageer
 • Boels

   

  Een gemeente gaat bankieren en het is al moeilijk genoeg om die branche onder controle te houden. Er is een groot gebrek aan sociale huurwoningen. Besteedt daar aandacht aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert