Heemschut wil kleurbehoud Regenboogbuurt

ALMERE
Heemschut Flevoland wil dat de oorspronkelijke kleuren in de Regenboogbuurt in Almere beschermd worden door de gemeente. De erfgoedvereniging ondersteunt het manifest van het actiecomité 'Behoud de Regenboogbuurt'. 

Volgens de erfgoedvereniging is de kleurrijke wijk een bijzonder ontwerp waar gerenommeerde architecten aan gewerkt hebben en waar de kleuren van de huizen afgestemd zijn op de omgeving. 

In de loop der jaren zijn steeds meer bewoners van de buurt van de originele kleuren afgeweken. Het actiecomité en Heemschut Flevoland willen dat bewoners verplicht kunnen worden om hun woning in ere te herstellen. 

De Almeerse politiek heeft het onderwerp volgende maand op de agenda staan. 

reacties (6)

 • Behoud de Regenboogbuurt

   

  Er ligt nu een teleurstellend beleidsvoorstel, dat niet uitgaat van positieve bescherming vooraf, maar van negatieve handhaving achteraf. Dat wil he.le.maal niemand. Huiseigenaren niet, gemeente ook niet. Handhaven is voor de gemeente zelfs duurder dan beschermen, aldus het collegevoorstel. Resultaat: niemand blij. En dan ook nog stellen dat enthousiasmeren het doel van het beleidsvoorstel is, en dat daar veel van wordt verwacht. Dream on... Hopelijk kiest de raad alsnog het juiste spoor.

  reageer
 • Kiki

   

  Het is niet beschermd meer.........maar het is welstandsvrij sinds 15 jan 2015.En alles wat er aan de kleur veranderd is in deze welstandsvrije periode mag blijven zitten..we zijn het allemaal er over eens dat de gevel kleuren blijven want daar is onze straat naam naar

  reageer
 • Early Times

   

  Onzin! De woningen staan er nu al 20 jaren in dezelfde kleuren. Tijden zijn veranderd alsook de kleuren. Er zijn nieuwere en moderne kleuren bijgekomen. Je hoeft je niet aan een afspraak te houden, alleen omdat deze 20 jaar geleden is gemaakt. Onzin!

  reageer
 • Kiki

   

  Houd nu toch is op ..met beschermd stadsgebied..De 2e generatie buurtbewoners heeft hier helemaal geen zin in als de gemeente Almere dit zo graag had gewild was het beter geweest als er alleen maar huurwoningen hadden gestaan ...dan had het nu het zelfde geweest als in 1996....maar er staan 2000 koopwoningen. dus 2000 eigenaren die ook wel iets anders willen dan die spuuglelijke kleuren. Knalgeel aquamarijn enz..nu zie ik mooie donkerblauwe en donkergrijze kleuren op de kozijnen wat veel mooier is..ook in deze buurt zijn maandagochtend en vrijdagmiddag projecten gemaakt die qua kleur echt nergens op slaan. vraag aan 10 Almeerders of ze in de Regenboogbuurt willen wonen 7 zeggen NEE!!! nooit lelijke buurt we leven niet meer in de vorige eeuw dus nieuwe regels voor een flexibele Regenboogbuurt misschien willen DAN wel meer Almeerders hier komen wonen

  reageer
 • huurder

   

  Niet alle woningen zijn koopwoningen. Ik heb hier een huurwoning. Ik heb de uitslagen van de enquete gezien. Dat alle eigenaren de kleuren spuuglelijk vinden, is helemaal niet waar. Ik ook niet trouwens. Ik ben blij dat ik hier woon. Lekker vrolijk, zelfs als het regent. Maar mij is niets gevraagd.

 • Peter-Paul

   

  De kleuren stonden volgens mij al vast in het koopcontract destijds.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Het is al beschermd. De gemeente moet gewoon de handhaving van de bepalingen uit de koopaktes vorderen.

  reageer
 • Kiki

   

  Heel Almere is sinds 15jan 2015 welstandsvrij....alle bepalingen zijn dan niet meer van toepassing.

 • Kees

   

  De gemeente is geen partij in de koopakte en kan dus ook niets vorderen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert