Asielzoekers strijden om COA-cup-bokaal

LELYSTAD
Asielzoekers uit heel Nederland strijden in Lelystad om de COA-cup-bokaal. De duels worden gespeeld op de voetbalvelden van SVL in Lelystad.

De voetballers zijn asielzoekers die worden opgevangen in één van de asielzoekerscentra in Nederland. Er komen 11 teams in actie in Lelystad met spelers uit Syrië, Afghanistan en Eritrea.

Het toernooi wordt voor de eerste keer gehouden door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Het winnende asielzoekerscentrum mag volgend jaar de tweede editie van het voetbaltoernooi organiseren.  

reacties (5)

 • Chris de Graaf

   

  Fijn dat er voor de vluchtelingen dit soort zaken kunnen worden georganiseerd. Naast alle ellende is het juist nodig een dergelijk verzetje te kunnen hebben om je even de zorgen en heimwee naar jouw familie uit je hoofd te kunnen zetten. Jammer van diverse standpunten van mensen die op dit artikel hebben gereageerd zo negatief zijn. Deze mensen hebben hoogst waarschijnlijk niet meegemaakt wat deze mensen hebben meegemaakt en vluchten uit oorlogsgebied en je land verlaten is van nature het laatste wat je wilt.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Je ziet het dagelijks op het nieuws dat hun thuisland niet best gaat, Almeerse. Op zich is het best apart dat je spelletjes speelt of gaat paintballen als je je gezin en familie in oorlogsgebied hebt achtergelaten.

  reageer
 • Almeerse

   

  Dus je begrijpt dat mensen uit die uitzichtloze situatie vluchten. Of zou jij in een land blijven waar je grote kans loopt om te komen omdat meerdere partijen strijden? En als je gevlucht bent, wat traumatisch is - alles wat je lief was achter moeten laten is iets wat ik nooit hoop mee te moeten maken - mag je van jou alleen maar gaan kniezen en treuren? Het is juist heel belangrijk je zinnen te kunnen verzetten in zulke situaties.

 • C.de Graaf

   

  Goed initiatief om de spannende sleur te doorbreken of men wel of niet mag blijven.

  reageer
 • h.oedan

   

  Misschien kunnen deze "mannen" beter in hun eigenlijk land gaan "strijden". Hun thuisland gaat naar de knoppen en hier gaan ze vrolijk spelletjes spelen.

  reageer
 • Almeerse

   

  Wat een ondoordachte opmerking. Verdiep je eerst in de situatie in de landen waar deze mensen vandaan komen voor je iets zegt.

 • Havenaar

   

  Goed initiatief. Geef deze mensen brood en spelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert