Eigenaar restaurant Breed eist snel vergunning

ALMERE • Di 23 augustus 2016 | 13:14 • Dinsdag 23 augustus 2016 | 13:14
Het nieuwe restaurant Breed aan het Noordeinde in Almere heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente om zo spoedig mogelijk een drank- en horecavergunning te krijgen.

De exploitanten van het zogenoemde wereldrestaurant hadden al open willen zijn, maar waren vergeten op tijd de benodigde horecavergunning aan te vragen. Die procedure loopt verdere vertraging op omdat burgemeester Weerwind eerst advies wil afwachten van het bureau Bibob, dat de integriteit van de eigenaar onderzoekt. Daarmee wordt nagegaan of er crimineel geld in de zaak omgaat. De officier van justitie had aangeraden dit te doen, het is niet duidelijk waarom.

De advocaat van het restaurant vermoedt dat er een anonieme tip is binnengekomen van een jaloerse concurrent. Zijn cliënten zijn volgens hem van onbesproken gedrag en hebben alles keurig op orde. De vertraging kost de eigenaar veel geld omdat hij personeel moet betalen dat al is ingehuurd.

De rechtbank in Lelystad doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel