Eigenaar restaurant Breed eist snel vergunning

ALMERE
Het nieuwe restaurant Breed aan het Noordeinde in Almere heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente om zo spoedig mogelijk een drank- en horecavergunning te krijgen.

De exploitanten van het zogenoemde wereldrestaurant hadden al open willen zijn, maar waren vergeten op tijd de benodigde horecavergunning aan te vragen. Die procedure loopt verdere vertraging op omdat burgemeester Weerwind eerst advies wil afwachten van het bureau Bibob, dat de integriteit van de eigenaar onderzoekt. Daarmee wordt nagegaan of er crimineel geld in de zaak omgaat. De officier van justitie had aangeraden dit te doen, het is niet duidelijk waarom.

De advocaat van het restaurant vermoedt dat er een anonieme tip is binnengekomen van een jaloerse concurrent. Zijn cliënten zijn volgens hem van onbesproken gedrag en hebben alles keurig op orde. De vertraging kost de eigenaar veel geld omdat hij personeel moet betalen dat al is ingehuurd.

De rechtbank in Lelystad doet over twee weken uitspraak.

reacties (12)

 • Ton Geul

   

  Het is weer raak. Bij het bestuursrecht in Nederland ben je schuldig tot het tegendeel bewezen is. Dus geen vergunning zolang niet vaststaat dat de eigenaren, de investeerders, de familie, de verhuurder of wie dan ook die in zakelijk samenwerkingsverband staat tot de vergunnungaanvragers "schoon" zijn. Bij slechts het kleinste vermoeden van onregelmatigheden zal het o zo machtige Bibob orgaan een negeatief advies mogen afgeven, wat uiteraard in 99% van de gevallen leidt tot een weigering van de vergunning. Bij veroordelingen lijkt mij dit terecht, maar als er alleen maar een vermoeden bestaat is men dus toch al in de ogen van het bestuursrecht een crimineel. En zo wordt de rechterlijke macht, die juist zo onafhankelijk mogelijk moet oordelen volgens het motto onschuldig tot het tegendeel bewezen is, helemaal buiten spel gezet. Welkom in Nederland.

  reageer
 • John van Wijngaarden

   

  Ach als de Gemeente uitkomt dan kan alles wel snel geregeld zijn. Zullen wel geen vrienden zijn van de ambtenaren. Willen kennelijk niet onder de tafel door betalen voor versnellen. Dat gebeurt helaas in Almere vaak. Psst niet verder vertellen hoor ....

  reageer
 • Rutger

   

  Laat nog maar even wachten, vreetschuren genoeg in Almere.

  reageer
 • Joost

   

  Grappig dit, eerst werd op Omroep Flevoland geschreven dat de vergunningen binnen zijn. Op hun vacatures werd over het beginnen in september gesproken en op hun Facebook pagina staat dat er vertraging is vanwege de bouwvak.

  reageer
 • Personeelslid

   

  "personeel moet betalen wat al ingehuurd is" Dat is mooi om te weten, daar weet ik niets van...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ellen

   

  Lekkere tent...nu al zijnnverantwoordelijkheid niet nemen en het bij eennander leggen. Dit nodigt ook echt uit om daar te eten...not

  reageer
 • Knielus

   

  Dat kan wel zijn wat u beweert maar ze zetten n pracht van een restaurant neer. U heeft nog geen enkele hap genomen en begint al te jammeren. Ze kunnen het ook gewoon openen want alles staat klaar. Indien dan blijkt dat het zoals er nu beweerd wordt dat het fout is daar kun je altijd nog tot sluiting overgaan.? Er zitten nu mensen te wachten tot ze aan het werk kunnen hoor.. Daar al eens aan gedacht ipv nu al af te branden?

 • Wim H.

   

  Volgens advocaten zijn hun cliënten altijd onschuldig .

  reageer
 • Sjaak

   

  Alles valt en staat bij het zinnetje "waren vergeten op tijd de benodigde aanvraag te doen". En dat kunnen ze alleen zichzelf verwijten. En dat BiBob verhaal hoort er eigenlijk altijd bij, ongeacht welke horecaondernemer het betreft...

  reageer
 • Dr.Jake

   

  "...maar waren vergeten op tijd de benodigde horecavergunning aan te vragen. ..." Nou eigen schuld dikke bult! En nu de burger/gemeente opzadelen met de kosten van een kort geding resp. advocaat. Bibop is tegenwoordig standaard in de (almeerse) horeca! Ik heb meerdere kennisen in de leiding van van verschillende horeca hier in Almere.

  reageer
 • Loes

   

  Eist ???Elke horecaondernemer moet een bibob onderzoek doorstaan , ook zonder tip van een concurrent, dus ook Breed en dat wisten ze van te voren.

  reageer
 • Van Haven

   

  Is dat zo ?? Lees de regels hierover eens na.

 • ron

   

  formeel behoort de mogelijkheid van een BIBOB onderzoek tot de vergunningaanvraag dus ...... de vraag is meer: heeft Almere dat voldoende tijdig gedaan.

  reageer
 • Daniel

   

  Dat kan Almere niet tijdig doen als ze de vergunningaanvraag te laat indienen.

 • pietje pluk

   

  Een restaurant dat VERGEET de vergunning aan te vragen, wat moet je daar nou van zeggen? Professioneel, nee dus. En die wet bibob is prima.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert