Onderhoudsbedrijf kapotte lift zegt sorry

URK
De christelijke woonstichting Patrimonium Urk gaat in gesprek met het bedrijf dat de lift onderhoudt van woonzorgcentrum het Ankerlicht op Urk. Patrimonium heeft het bedrijf twee jaar geleden juist uitgekozen door de belofte dat er bij een storing snel zou worden gehandeld. Die afspraak is niet nagekomen, zegt de woordvoerder van de woonstichting. 

Het onderhoudsbedrijf heeft excuses aangeboden voor het uitblijven van de reparatie. Het kostte tijd om de oorzaak te achterhalen en specifieke onderdelen te bestellen. 

De lift van het Ankerlicht die naar de vierde verdieping gaat, is kapot. Volgens de bewoners, die allemaal bejaard zijn, is dat al ruim twee weken het geval. Volgens Patrimonium kwam de melding pas ruim een week geleden binnen.

Het gaat volgens de corporatie om een reguliere lift, maar de glazen constructie is gevoelig voor weersomstandigheden en ook het in- en uitrijden van scootmobielen kan sneller voor een storing zorgen. De lift wordt woensdag gerepareerd.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Dat is niet automatisch zo. Bij aanbestedingen maakt men vaak gebruik van een puntensysteem, waarbij prijs meer of minder zwaar weegt. Wel is het van belang uit te vinden wat er met dit bedrijf op het vlak van responstijd en maximum tijd tot reparatie is afgesproken, en of die afspraken zijn nagekomen.

  reageer
 • Tsja

   

  Sorry is het slechtste woord dat er bestaat.

  reageer
 • Wolverine

   

  Laar de heer hier maar geen gehoor van krijgen,wordt hij boos

  reageer
 • Jordi

   

  De reactie van het bedrijf geeft aan dat ze totaal geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Waarschijnlijk is het door alle media aandacht dat ze uiteindelijk actie hebben ondernomen. Patrimonium laat de huurders gewoon stikken, trekt zich niets aan van de huurders en hun problemen, het gaat ze zeker voor de wind. De antwoorden van beide zijn meer dan zorgelijk voor de (nabije) toekomst. Een brevet van onvermogen voor beide.

  reageer
 • MKM

   

  Ook met een boete-clausule werkt de lift nog steeds niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pimpernel

   

  Contract aan de Wilgen hangen en nog belangrijker geen bejaarden opslag meer in hoogbouw, als het perse goedkoop moet ga dan over op turf of Afrikaanse bouwkunst.

  reageer
 • Vissekla

   

  Bij de aanbesteding heeft de goedkoopste het gekregen uiteraard.

  reageer
 • brood

   

  Die scootmobielaso's zouden verboden moeten worden, rijden alles aan gort.

  reageer
 • Opa70++

   

  Hoezo sorry???? Hebben ze geen boete-clausule in het contract opgenomen bij aflevering???? Weer zo'n vreemde gang van zaken. Wie zijn nu weer de dupe?? Natuurlijk de oudjes en mindere validen, gelukkig hebben wij volgens de regering nog geld genoeg. Dan maar weer voor 2 maanden naar Spanje!!!

  reageer
 • Jond

   

  Hebben de 1e, 2e en 3e verdieping een eigen lift...?😜

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert