Parkeermeters strand 'lusten' alleen muntgeld

DRONTEN
Een dagje met de auto naar het strand begint in de gemeente Dronten voor veel bezoekers met een praktisch probleem: de parkeerautomaten accepteren uitsluitend klinkende munt. Het dagtarief van 5 euro betalen met een pinpas of briefgeld is onmogelijk. Muntgeld moet erin, maar dat hebben veel mensen niet meer op zak.

Zoeken naar geldwisselaar
Bezoekers van de Drontense stranden vinden het achterhaald dat er alleen met muntjes betaald kan worden. Vooral nieuwkomers moeten op zoek naar een plek om geld te wisselen. Dat betekent een rondje over de dijk rijden en geld zien te wisselen bij een restaurant of etenskraam. Frequente gasten hebben vaak een seizoenskaart, of zijn voorbereid.

Wachten op gebiedsvisie
De gemeente kent het ongemak, maar zegt dat er nauwelijks klachten komen. Zodra het college de gebiedsvisie voor de stranden gaat moderniseren, wordt het aanpassen van de parkeerautomaten meegenomen, zegt een woordvoerder. Tot die tijd blijft het dus rondjes rijden en geld wisselen, of illegaal parkeren en een boete riskeren.

 

reacties (13)

 • Drontenaar

   

  Gewoon in de berm parkeren langs de doorgaande weg. Dat mag gewoon ook al staan er parkeerverbodsborden want die gelden alleen voor de weg en niet voor de berm.

  reageer
 • Cees-jan

   

  Of je koop netjes een parkeersticker voor te parkeren bij de bremerbaai... Werkt die meter helemaal niet, gaat het ook niet doen, vraag je je geld terug, Nee is het antwoord!?!? De rest heeft een "gelukje"!!

  reageer
 • J. Bos

   

  Opnieuw een blamage voor de Gemeente Dronten!

  reageer
 • Maaike

   

  De opbrengst gaat niet naar de gemeente, maar naar de ondernemers aan het strand die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het strand. Als mensen nou eerst eens googlen voor ze hier gaan zeuren over de gemeente die het allemaal zo slecht doet..... Oftewel, de gemeente moet investeren in apparaten waar ze geen opbrengst uithalen en omdat ze dat op het al eerder vastgestelde moment doen zeuren mensen hier. Beetje gek toch?

  reageer
 • Drontenaar

   

  Als ik even google kom ik het volgende tegen: "De parkeerbelastingen hebben een regulerend karakter met het doel om het parkeergedrag van voornamelijk automobilisten te beïnvloeden. Door het aanwijzen van gebieden waar de automobilisten moeten betalen, kan de gemeente het parkeren van motorvoertuigen regelen. De Gemeentewet schrijft het volgende voor: een voorwaarde voor de invoering: doordat de parkeerbelasting wordt geheven in het kader van de parkeerregulering kan de gemeente de belasting alleen om die reden invoeren. Het krijgen van inkomsten kan dus geen reden zijn." In dit geval heeft de parkeerbelasting dus tot doel om inkomsten te verkrijgen voor het onderhoud van het strand ipv parkeerregulering en in dat geval dus in strijd met de gemeentewet. Daarnaast is er te lezen: "De parkeerbelastingen zijn algemene belastingen. De inkomsten vallen zodoende toe aan de algemene middelen van de gemeente. Dat betekent dat de inkomsten geen vooraf bepaald bestemmingsdoel hebben." Ook blijkt dat in dit geval niet te kloppen omdat het doel al is vastgesteld en de inkomsten naar de ondernemers gaan. De gemeenteraad van Dronten heeft hierin een controlerende taak en ik ga ervan uit dat zij dit ook ook lezen en indien nodig ingrijpen.

 • nou en betaal je toch gewoon met muntgeld,of weten ze tegenwoordig niet meer wat dat is,en kunnen ze alleen maar pinnen,wees niet bang er hoeft niet echt gerekend bij zo'n automaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Heb me altijd al verbaasd over dat er parkeergeld betaald moet worden. Strand was niet om aan te zien! Daarnaast bijvoorbeeld geen mogelijkheid om fatsoenlijk van wal te steken om te surfen.. en inderdaad zot dat je ook voor een kleine periode ( bijv s avonds om even een uurtje te wandelen / surfen / zwemmen) ook het volledige tarief moet betalen.

  reageer
 • Ekster

   

  Het blijft wel Dronten, Aat heeft wel wat beters te doen dan zich met parkeermeters bezig te houden. Kom op bejaardenknuffelaar, lintjesknipper geldverkwister en partijloze, probeer de locale economie en de gemeentekas eens te spekken in plaats van het steunen van de kansloze megalomane projecten als de lege meerpaal of het toekomstig failliete MEC. Nu gaan (ook wij) liever naar de strandjes van Zeewolde of Lelystad!

  reageer
 • Ron

   

  Belachelijk dat dat nog zo moet in 2016. Overigens vind ik 5 euro ook best veel geld. Weinig tot geen faciliteiten daar.

  reageer
 • Dick

   

  Jij komt zeker nooit in Duitsland of elders in Europa. In heel Duitsland kan ik maar in 20% van de parkeergarages met PIN betalen, staan allemaal nog apparaten die munten en briefjes slikken. Er zijn in Duitsland nog genoeg winkels, restaurants etc. te vinden waar ze helemaal geen PIN apparaat hebben. Dus anno 2016 gevoel geldt echt alleen in Nederland.

 • Dirk Buiswater

   

  Het is geldzucht van de gemeente Dronten. De investeringen ter plaatse zijn al zestig jaar geleden gedaan en meebetaald door mijn ouders. We hebben het dan over de dijk,het strand (zand uit de vaargeul ter plaatse),zelfs het wegdek is nog uit die tijd. Het armetierige toilethokje wordt door de parkeerders wel heel duur betaald.

 • Drontenaar

   

  Allemaal naar het gemeentehuis. Daar gelijk een klacht indienen. Niet het probleem neerleggen bij de omliggende ondernemers waar ze alleen maar komen om te wisselen.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Allemaal naar het gemeentehuis om geld te wisselen. En daar gelijk een klacht indienen. Niet het probleem bij de omliggende ondernemers neer leggen waar ze alleen maar komen om te wisselen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Allemaal naar het gemeentehuis om geld te wisselen." - haha, die zien je aankomen!

 • Drontenaar

   

  Bijzonder is ook dat je enkel een parkeerkaartje voor het dagtarief kunt kopen en niet voor kortere tijdseenheden voor als je maar even op het strand wilt vertoeven of de kinderen daar af zet of ophaalt. Omdat je alleen dagkaarten kunt kopen is het niet aanneembaar dat deze parkeerbelasting is ingevoerd vanwege parkeerregulering wat volgens de gemeentewet een reden moet zijn voor invoering.

  reageer
 • Dick

   

  Als jij je kinderen ophaalt op afzet "parkeer" je niet dus hoef je ook niet te betalen. En lul nou niet dat je ze van het zand moet halen, als dat zo is zijn ze nog te jong om alleen op het strand te vertoeven. Zijn ze dat wel dan hebben ze een mobieltje want ze moeten natuurlijk wel met de hele wereld delen dat ze op het strand liggen, dan kun jij ze ook bereiken via de telefoon.

 • Jan

   

  Hopelijk bedoelen ze met moderniseren niet dat je alleen nog maar kan pinnen..

  reageer
 • GJ Gorter

   

  Lieve mensen, Kom toch naar het mooiste en fijnste strand van de Polder! Wij heten u van harte welkom op het strand aan het Wolderwijd in Zeewolde. U kunt er gratis parkeren, er is ruimte genoeg. Parkeert u niet aan de dijkzijde, dit kan u wegens vijligheidsredenen op een prent komen te staan. Typ 'Standweg' in Zeewolde in en wij zien u snel!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert