Introductie koopzondag nieuwe stijl

LELYSTAD
De ondernemers in het Stadshart van Lelystad willen samen met de culturele organisaties de ingedutte koopzondag nieuw leven inblazen. Een belangrijk onderdeel van de gezamenlijke aanpak om het centrum gezelliger en aantrekkelijker te maken zijn de themadagen. De eerste staat aankomende zondag in het teken van het strand.

Vakantiegevoel
's Middags als de winkels open zijn, zijn er optredens van een DJ en een brassband. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en op het speciaal aangelegde strand spelen. Bij diverse strandtenten en kramen is eten en drinken te krijgen. Volgens de organisatoren een ideale manier om het vakantiegevoel vast te houden.

Strand
De meerwaarde van de nieuwe themadagen zit 'm in het bundelen van de krachten, benadrukt de werkgroep 'Het Stadshart klopt'. De 'strand-special' valt samen met de altijd goed bezochte kofferbakmarkt. De bibliotheek is open en wie cultureel verder vermaakt wil worden kan naar 't Lapp, Tiny's Galerie en Utopodium.

Boost
De betrokken partijen geloven dat ze een boost aan het Stadshart kunnen geven, in de wetenschap dat de problematiek niet gering is. De leegstand is hardnekkig, het aanbod eenzijdig en het centrum door de huidige inrichting niet uitnodigend. Er liggen plannen voor een compacter en groener winkelcentrum en meer ruimte voor woningbouw. 

 

reacties (16)

 • Tillie

   

  Ik vond t reuze gezellig zondag was vrij druk vr de zondag echt gezellig dus waar al die negativieteit vandaan komt snap ik echt niet

  reageer
 • Ben net geweest. Was heel leuk georganiseerd op het stadhuisplein. Veel dingen voor de kinderen. De kofferbakmarkt vind ik persoonlijk niet veel aan. Veel troep, maar smaken verschillen uiteraard.

  reageer
 • MKM

   

  Was inderdaad prima gedaan vandaag, ook genoeg mensen op de been. Niet alle winkels geopend (kan ik me van een bakker, kapper, etc ook wel voorstellen), maar veel wel. Zaten ook redelijk wat mensen op de terrassen rond stadhuisplein. Vaker iets dergelijks doen!

 • Van dulken

   

  Leuk idee om iets positiefs neer te zetten. Er zijn ondernemers die echt graag iets positiefs van het centrum willen maken. Het is alleen vechten tegen de bierkuip. Jammer dat er bij dit artikel een negatieve foto wordt geplaatst. De foto is al gedateerd. Had op z'n minst een vrolijke foto gebruikt of de flyer van de koopzondag.

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Helemaal gelijk. Deze melding had ik al gemaakt. Alleen Omroep Flevoland heeft dut niet willen plaatsen. Toch een soort van eigen dunk en geen kritiek op werken willen hebben? De ondernrmers foen zo hun best

 • Zomaar een mening

   

  Walgelijk al deze reacties. Waarom wordt het nooit wat in Lelystad?!? Kan dat liggen aan dit soort reacties en inzet voor elkaar en naat elkaar. Het is nooit goed. Gebeurt er niets dan is het niet goed, gebeurt er wel wat is het ook niet goed. Mensen stop met zeuren en ga gewoon iets doen. Lelystad is een stad met veel mensen, veel meningen, veel waarden, diverse soorten mensen. Respecteer dit wees positief naar elkaar en maak met elkaar van Lelystad een stad voor elkaar

  reageer
 • Chantal

   

  Had het niet beter kunnen zeggen ;)

 • Wit

   

  Met een betere architectuur kan het altijd nog wat worden!. Met deze uitstraling zie ik het ook somber in.! Elke feest of thema heeft zijn eigen uitstraling!. "Vaak geeft de locatie daar zeker zijn meerwaarde aan!" Met alle respect voor de organisatie!!!. Jammer genoeg is het niet alleen een probleem van Lelystad. Maar ga ervan uit het zijn maar 17 + reacties opdeze forum. "Dit is zomaar mijn mening!!" Lelystad het is daar mooi wonen, en die binnenstad wordt ook wel wat!

 • Butres Balpuip

   

  Mooie, treffende, foto bij dit artikel. Geeft enigszins weer hoe het gesteld is met het winkelhart van Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wilma

   

  ik ga morgen een poging wagen en eens kijken of al die beloftes waar worden gemaakt

  reageer
 • Lies

   

  Men probeert er in ieder geval iets leuks van te maken! Nu de inwoners nog....

  reageer
 • Realist

   

  Geestige invulling van cultuur. Kan de cultuursector niks bedenken om op eigen benen te lopen in plaats van de ondernemers om de nek te hangen? Een 'beach'... is dat cultuur? Een echt gezellig Stadshart - altijd - heeft dit soort ongetwijfeld goed bedoelde maar vruchteloze oprispingen niet nodig.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik zou zeggen ga eens nadenken op die koopzondagen waarom je altijd de straat op wilt of je winkel open wilt houden. Bewust consumeren en besluiten dat genoeg genoeg is geeft je ook een kans om de zondagen anders in te gaan vullen. Dat op zich heeft niet eens met soberheid of eenvoud te maken. Je kunt je daar uitleven zoveel als je wilt zonder dat je spullen beter moeten schitteren dan die van je buren!

  reageer
 • Gruppert Gruitplan

   

  Wat een bizarre onzin! Alsof mensen op koopzondagen niet bewust consumeren.

 • Flevoburger

   

  Dan blijf jij toch lekker thuis op je roze wolk.

 • Jan

   

  Nou laten we dan morgen eens een bezoek brengen.

  reageer
 • Otto

   

  Gewoon met zijn allen lekker naar het strand of met het gezin lekker thuis in de tuin. Winkels zijn de hele week al open. Alleen maar extra kosten voor winkeliers en daarna nog meer leegstand.

  reageer
 • Vogeltje

   

  Ik wens de organisatie een succesvolle dag toe. Het is echt nodig hier in Lelystad dat we in een positievere vibe komen met z'n allen. Samen moeten we er wat van maken.

  reageer
 • Albert

   

  Veel succes toegewenst, het centrum heeft het hart nodig in ieders belang.

  reageer
 • Piet

   

  Dus als ik naar de stad ga om een nieuw overhemd te kopen moet ik voortaan eerst door een thema heen waar ik niet om gevraagd heb. Kunnen ze niet gewoon zorgen dat ALLE winkels op en zijn in plaats van dit soort frivoliteiten die na een paar maanden toch weer afgeschoten worden?

  reageer
 • Pieter

   

  Helemaal mee eens. Dit zal uiteindelijk een stille dood sterven, en de zure reactie van de culturele instellingen en de ondernemers is al te voorspellen. Ik persoonlijk heb niet echt de behoefte om op zondag te gaan winkelen of naar de kerk te gaan, als anderen dat willen dan is dat prima, maar ik vraag me toch echt af wie deze ongein betaalt. Ik vrees alle (werkende) lelystedelingen ;-)

 • Riek

   

  Nou mooi initiatief

  reageer
 • kitty

   

  Het zal me een klapper geven...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert