Drie boetes uitgedeeld door 'hondenpoep-politie'

NOORDOOSTPOLDER
De campagne van de gemeente Noordoostpolder tegen hondenpoep heeft drie bekeuringen opgeleverd. In Emmeloord werden drie hondenbezitters op de bon geslingerd.

Vorig jaar kondigde de gemeente aan de overlast van hondendrollen tegen te gaan. Het was namelijk de grootste ergernis van de inwoners, per jaar komen er zo'n 50 klachten binnen. Er is extra gecontroleerd door opsporingsambtenaren in uniform én in burger. 

De boete voor het niet opruimen van hondenpoep is 140 euro. De overlast van de poep is nog niet voorbij, maar volgens de controleurs houden veel mensen zich netjes aan de regels. Het zou gaan om een kleine groep mensen die de hondenstront niet opruimt.

reacties (28)

 • Flevoburger

   

  Bospaden worden aan gort geholpen door paardrijders en mountain bikers. Ga voor de grap als je wandelt eens simpel tellen: hondendrollen en stukken afval van de mens ( lege blikjes/petflesjes/rookwarenverpakkingen / enz enz ) leg een leeg petflesje en een hondendrol naast elkaar en kom na een week nog eens kijken.... Maar tjonge we gaan bonnen schrijven voor hondendrollen. Het wordt een aardig zielig landje hier.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Leuk zo'n foto van een poepende hond op je internet site die door de gemeenschap betaald wordt. Heeft men helemaal geen idee van wat nog een beetje leuk is?

  reageer
 • Tiel

   

  Nou hier in lelystad betaal ik belasting voor mijn twee honden nou heb ik er niet zo n last mee omdat mijn honden altijd in de bosjes gaan zitten das een apart geval hahaha maar ik ga echt niet opruimen want ik betaal al jaren netjes mijn honden belasting das toch van de zotte je eigen scheel betalen en dan ook nog eens opruimen naar ik vind ook wel weer zou mijn honden nooit katen poepen waar altijd kinderen spelen dat vind ik asociaal dus tja........

  reageer
 • Bromsnor

   

  Die belasting gaat in de algemene middelen en geeft geen recht de openbare ruimte te vervuilen die dan door een ander gereinigd zou moeten worden.

 • Serena

   

  Hondenbelasting afschaffen en poep zelf ruimen, zo heeft ieder zijn zin. Want voor wat betaal je honden belasting? Er word niets voor de hond zelf gedaan... Geen speelweide in wijken voor de hond b.v Kan me best begrijpen dat mensen die voor hun hond betalen dan ook zeggen ik ruim het niet op, natuurlijk niet op speelgebieden waar kinderen spelen, daar hoort een hond niet. Maar op velden waar je je viervoeter mag uitlaten, ruim ik ook niet op. Idd. Katten poepen ook overal waar ze lopen. Maar ja dat mag.... Duuhh.. Zie het verschil niet.. Katten stinken ook meer... Ik denk als je hondenbelasting af schaft en verlicht poep ruimen doet dat zich er meer mensen zich eraan gaan houden... En niet geld vangen en zelf ruimen...

  reageer
 • koert

   

  ergenis nummer 1 in de top tien van honden! hard aanpakken die lui die een hond overal laten schijten!!!! koop dan geen hond als je het niet waard vind om de drek van dat dier op te ruimen! je schijt zelf toch ook niet in de tuin van je buurman?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stefan

   

  Kansloze discussie hieronder over katten en honden en vissen. Ik vind het opmerkelijk dat het handhavingsteam met 2 man in een jaar tijd in staat is om slechts 3 bekeuringen uit te schrijven. Zonde van het geld om in deze kansloze banen te investeren. Gebruik die ton aan loonkosten voor het faciliteren van afvalbakken en poepzakken in plaats van lullo's met een petje de straat op te sturen als hondenschijtcontroleur.

  reageer
 • Ikke

   

  Om over kattenschijt maar niet te spreken..... Hebben we ook last van....

  reageer
 • gz

   

  Er zijn aanslagen in de wereld . Natuurrampen met zoveel leed en verdriet en dan maken mensen zich druk om een drol sorry hoor er zijn ergere dingen in de wereld

  reageer
 • Knielus

   

  Wat u er allemaal bij haalt klopt allemaal maar u vindt t ook heel fijn als u de stront van andermans hond door uw huis heeft als de kinderen thuis komen ?? O, ja dat is natuurlijk normaal want ,,ze,, betalen hondenbelasting ....

 • gz

   

  Hondenbelasting is dubbele van wat je in overijssel betaald . Poep is goede mest op de plaatsen waar het toegestaan is als iedereen zelf de poep op moet ruimen waarom dan dure hondenbelasting? 90 euro . Andere provincies 40 euro gewoon gemeente kas spekken . Zijn ergere dingen in de wereld . En nee heb zelf geen hond

  reageer
 • eddy

   

  Poopscoop mee en probleem is opgelost :).

  reageer
 • joop

   

  Zo makkelijk te roepen ""betaal hondenbelasting ik betaal rioolheffing maar poep ook niet overal waar ik langs loop.

  reageer
 • gz

   

  Nee je bent een mens en geen hond . Geen dierenliefhebber . Dit is appels met peren vergelijken6

 • Urk

   

  Wij hebben ook weleens geklaagd dat er om de de trampoline s bij ons achter en verder het hele veld onder de strot ligt van honden en katten. Gemeente heeft gelijk van die bakken met zakjes neergezet. Maar als de mensen nou ook de honden niet los laten lopen, of zelf zakjes meenemen als de zakjes bij de bakken een x op zijn. Elke week ligt er nieuwe poep. Je doet er niets aan. .... (eigenaars)

  reageer
 • markpb89

   

  Misschien moeten mensen er ook eens bij nadenken dat de honden bezitters ook extra ogen in de wijk zijn, lopen minimaal 3x per dag in hun wijk. ikzelf heb met mijn herder al 3x een inbraak voorkomen door oplettendheid en dat ik een grote herder heb. daar tegenover mogen sommige honden bezitters best zichzelf en hun honden wat beter opvoeden. honden zijn goed te leren waar wel of niet hun behoefte te doen. wat de honden belasting betreft hebben honden bezitters gelijk, zij worden gediscrimineerd! als enige dieren bezitters belasting te betalen om voor de gemeente extra inkomen te genereren. maar is al jaren het geval dus mensen weten ook als ze een hond nemen dat ze belasting moeten betalen.

  reageer
 • tries

   

  Ben het met je eens. .. en idd van de hondenbelasting weet je als je een hond neemt.. maar een melkkoe is het. ..

 • Rob

   

  Zou overal moeten!

  reageer
 • Rob

   

  TOPPERS!!! "stront ziek" wordt je van die vieze smerige drollen!

  reageer
 • Willem

   

  Opbrengst 3x€140=€420. Kosten controleurs 3x€30.000, dan komt de gemeente €89.580 tekort. Slim beleid of te wel een populistische regeling. Gemeentebestuur ga je schamen.

  reageer
 • Hallo zeg wat is dit nu. Deze ambtenaren werken voor dit doel maar 1 uur per jaar, voor de rest zie je ze toch nooit. Dus is 420 een beste opbrengst voor 2 uur werk..

 • Ja Willem, deze mensen werken 1x per jaar en doen helemaal niks anders dan dit. Goeie berekening. En heel simpel, de belasting voor honden was er al voordat de mensen een hond namen die nu een hond hebben. Oftewel je kiest er zelf voor!

 • Henk

   

  Nederland begint steeds meer op een politiestaat te lijken. De gemeentes willen makkelijk scoren en de echte overlast wordt niet aangepakt. Triest beleid in in een land dat wordt geregeerd door trieste politiek.

  reageer
 • tries

   

  Nou idd... als bij ons de hondenbelasting word afgeschaft wil ik het best opruimen. Achter ons huis is een hondenuitlaatpad waarvan de gemeente zegt dat er regelmatig een poepzuiger langs komt. Want dat word betaald van de belasting. ... mooi niet. Ik moet zelf bellen om te zeggen dat ik het gras door de drollen niet meer zie en dan nog duurt het een tijd voordat ze komen. 2x per jaar is veel. .. En wat betreft de katten. . Ze doen het altijd bij een ander en dat is niet prettig als je in de tuin bezig bent. .. Kortom pure geldklopperij de belasting maar zeker ook de boetes. ...

  reageer
 • Dirk2

   

  Ik zou het gewoon maar opruimen als er zoveel ligt. Komt ten slotte door jezelf!

 • ad

   

  Hondenbelasting afschaffen? In de gemeente Noordoostpolder betalen we geen hondenbelasting....

 • andre

   

  Dus als ik afvalheffing belasting betaal mag ik mijn vuilnis gewoon op straat gooien? Waar is de logica?

  reageer
 • Annechien

   

  Dus.... Omdat u hondenbelasting betaald, heeft u het recht om uw hond overal te laten poepen? Dit lijkt mij de omgekeerde wereld! Bij ons in de wijk kun je niet van de stoep af, want dan sta je direct in de poep. Maar ja..... Daar betalen jullie tenslotte voor!

  reageer
 • tries

   

  Een hond kan je leren om het op het gras te doen. .. daar heeft niemand last van. De stoep is om te lopen. .. Als die van mij op de stoep per ongeluk wat doet. . Heb ik een zakje bij me. .. maar het gras moet kunnen. .. Betaal niet voor jan Doedel. ..

 • Inge

   

  Kom maar eens in ons park in de zuidert Emmeloord kijken, bijna niemand ruimt poep op en sterker nog op het speelveld waar de gemeente zelf paaltjes heeft gezet met losloop verbod, laten ze hun hond los direct naast paaltje, dus ze hebben er gewoon schijt aan. Hier kan de gemeente dus mooi veel geld binnen halen.

  reageer
 • Sam

   

  In de hele Noordoostpolder moeten honden aangelijnd worden. Uitgezonderd de aangewezen losloopgebieden. Waar heb jij het eigenlijk over? Paaltjes die aangeven dat er een verbod is op loslopen?

 • Den

   

  Welkom in Swifterbant! Bloemenwijk, waar velen niet verder met een hond lopen dan 50 meter... Soms in pyama, veelal met koffie en altijd op de smartfoon. De wereld van de hond bestaat uit 1 veldje.... Helaas voor mijn deur.

  reageer
 • Bergerac

   

  Misschien moeten de gemeenten ook wat meer afvalbakken plaatsen dat de mensen het ook kunnen weggooien.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Dat is op zich wel een punt, de vervuiler betaalt. Moet er dan extra belasting op kattenvoer?

  reageer
 • Thomas

   

  U wist dus niet dat katten alleen hun behoefte doen op beschutte plekken en die daarna begraven, zodat er nooit overlast door is. Welnu, bij deze, u weet het, en kunt gekke plannetjes als een 'kattenbelasting' laten varen.

  reageer
 • mmm

   

  Ja en gewoon op het grasveld kinderspeel plaatsen dus.

 • Kees

   

  Dan komen de koikarpers van de buren zeker over de schutting klimmen en mijn tuin onder schijten!

 • h.oedan

   

  Sinds wanneer is de zandbak van de kinderen een beschutte plek?, of het moestuintje van de buurman?

 • Cornelis

   

  Geen overlast van katten? Behalve dan als je in je eigen tuin gaat werken en de kattenstront tegenkomt. Katten kakken namelijk nooit in hun eigen tuin maar altijd bij een ander. Katten zouden ook gewoon binnen moeten blijven of net als honden buiten aangelijnd moeten worden. Ik ken zat katteneigenaars die in ieder geval het eerste doen en dus ook gewoon thuis de kattenbak schoonmaken. Overigens vind ik ook dat hondeneigenaars én paardeneigenaars, wel of geen belasting, de poep van hun dier moeten opruimen. Aso om dit te laten liggen. Kortom, welk huisdier je ook hebt: een ander mag er geen last van hebben.

 • Ciska

   

  Nou fan.mag u hier komen kijken wanneer andermans kat in mijn tuin heeft gepoept, in het midden, een heel gat gegraven en daarnaast de drollen. Hoezo beschut en begraven?

 • Sam

   

  In de Noordoostpolder zijn ze daar al mee gestopt. Maar hondenbelasting heffen of niet, het is niet normaal om "jouw" troep op straat te laten liggen. De kattenstrond in mijn tuin word ik trouwens ook schijtziek van. Misschien een idee om naar de gemeente te gaan met een goed plan mbt de kattenbelasting en niet alleen maar roepen dat ze kattenbelasting in moeten voeren?

  reageer
 • Cornelis

   

  Eens! De hondenbelasting is een extra inkomen voor de gemeente, die selectief aan een bepaalde groep mensen wordt opgelegd. Hondenbelasting is geen doelbelasting dus de meeste gemeentes behandelen dit als extra potje voor wat dan, en wordt zelden of nooit aan hondenzaken besteed. Hondenbezitters betalen dus gewoon meer belasting dan hun hondenloze medemensen. Ik vraag me nog steeds af welke slimme advocaat hier eens korte metten mee gaat maken, want het klopt niet. Kattenbelasting is niet te controleren, dus kiezen de gemeentes de gemakkelijkste weg en pakken de hondeneigenaars. Overigens wordt paardenpoep ook nooit door de eigenaars opgeruimd.

  reageer
 • Anna

   

  Lees ik nu echt dat een grote groep mensen de poep van hun hond opruimt!!! Moet dat niet zijn: een kleine groep mensen die de poep van hun hond opruimt!!! Zie hier bijna niemand lopen met een zakje vol? Zie hier ook nooit iemand controleren. Waarom ligt hier dan altijd poep voor onze tuin?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert