Bezwaren tegen Polenhotel Morinel afgewezen

DRONTEN
De bezwaren tegen het zogenoemde Polenhotel aan de Morinel in Dronten zijn grotendeels afgewezen. Ruim 300 mensen hadden bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het onderdak voor arbeidsmigranten aan de Morinel in Dronten. Ze vrezen overlast en vinden het te druk worden in hun wijk.

Volgens de bezwarencommissie van de gemeente Dronten voldoet de vergunning aan de eisen. De commissie gaf de bewoners alleen gelijk op het punt dat de druk op de buurt toeneemt door de komst van het Polenhotel, het station en de school Het Perron. De gemeente moet daarom beter uitleggen waarom dit geen invloed heeft op het leefklimaat. Die uitleg is inmiddels aan de vergunning toegevoegd.

Veel klachten zijn niet meegenomen omdat de bezwaarmakers verder dan 300 meter van het onderkomen af wonen. Eerder waren de omwonenden al naar de rechter gestapt om de komst van het Polenhotel tegen te houden, maar ook daar vonden ze geen gehoor.

reacties (7)

 • Willem

   

  Gezien de afstand van het pand tov de bewoners ers van de Morinel is het niet meer dan logisch dat de bezwaren zijn afgewezen. Veel mensen zijn weinig verdraagzaam en denken teveel aan zichzelf.

  reageer
 • Erik de Vries

   

  Als je geen Polen wilt gaan je toch zelf 's ochtends om 5 uur kool snijden of 12 uur per dag op een stoffige aardappelrooier kluiten rapen? Die Polen werken zich een slag in de rondte omdat de meeste Nederlanders zich te groot voelen voor dat werk. De gemeente heeft groot gelijk. Schaam je buurtbewoners!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit zijn van die fabeltjes die steeds weer opduiken. De agrarische sector maakt vooral veel gebruik van buitenlandse arbeidskrachten omdat ze goedkoper zijn. Dat deze mensen zich een slag in de rondte werken komt vooral omdat dat voor hun de enige manier is om een redelijk salaris bijeen te krijgen.

 • MarkS90

   

  Helaas heb je gelijk: de Nederlander wil niet werken. Maar wat let ons om straks weer te stemmen op een partij die de uitkering gaat korten van werkschuwen?

 • k.k.

   

  Ik wil wel even een opmerking maken betreffende onze Poolse werknemers. Zij maken heel veel uren om geld te verdienen maar ze hebben ook een rem nodig om tot rust te komen. Bij een bedrijf in dronten heeft een Poolse jongen in de nacht gewerkt. Vanuit het bedrijf werd hij via een uitzendbureau bepaald dat deze jongen na de nachtdienst ook een dagdienst moest draaien. Dat ging dus fout. Bij de dagdienst werd de jongen onwel en de arts bepaalde dat deze jongen ernstige slaaptekort had en dus verplicht naar bed moest. Het is dus ook belangrijk dat de Poolse werknemers ook de zelfde regelingen krijgen als de Nederlandse burgers.

 • henk

   

  je krijgt nooit gelijk bij de gemeente die doen toch maar wat ze willen zo gaat dat Maar als wij wat fout doen staan ze zo op de stoep en dan ook nog een dikke boete er bij Gemeente kijken niet meer naar de Nederlanders alle maar wat van buiten land af komt

  reageer
 • Antje Ha

   

  Zij doen niets fout en wanneer u overtredingen begaat is het maar goed dat u aangepakt wordt.

 • MarkS90

   

  Waarom wordt al dat geld wat de gemeente uitgeeft aan het Polenhotel niet besteed om 300 Drontenaren aan het werk te helpen? Elke werkloze die uit de ww-pot eet is er toch een te veel?

  reageer
 • Thomas

   

  De gemeente geeft daar geen geld aan uit. De bezwaarmakers die deze nutteloze procedures startten om te voorkomen dat er 'buitenlanders' in hun wijk komen, die geven het gemeenschapsgeld uit.

 • .\/\/.

   

  Geeft de gemeente geld uit aan het Polenhotel? Nee dus. De enige bemoeienis van de gemeente is het al dan niet verlenen van een vergunning. Het pand is niet van de gemeente.

 • Antje Ha

   

  De helft van de bezwaarmakers woont niet eens in de buurt en is geen belanghebbende.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anna

   

  En nu ophouden met zeuren. Ze wonen daar goed en lopen niemand voor de voeten. Dit is Dronten op zijn smalst!

  reageer
 • Brinkman

   

  Dronten heeft een nieuwe slogan. Als je vrienden hebt kan alles .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert