USRA zoekt oplossing voor overlast studenten

DRONTEN
Studentenvereniging USRA uit Dronten wil de problemen op het gebied van studentenhuisvesting in kaart brengen. Waar studenten klagen over een tekort aan kamers in Dronten, klagen verschillende bewoners over overlast door studenten. De studentenvereniging heeft voor beide partijen een enquête op haar website gezet.  

Voorzitter Anouck Gaastra van USRA wil er voor zorgen dat zoveel mogelijk studenten in Dronten kunnen wonen, zonder dat buren overlast ervaren.

Fout van de gemeente
Door een vormfout moest de gemeente Dronten nogal wat studentenhuizen een vergunning verlenen, terwijl de buurt juist over de bewoning had geklaagd. Zo kregen bewoners van de Florijn vorig jaar gelijk toen ze bezwaar maakten tegen een studentenhuis in hun wijk. Maar omdat de regelgeving niet waterdicht is, mogen de studenten nu toch blijven zitten

De studentenvereniging wil met de resultaten van de online vragenlijst de situatie, in overleg met de gemeente, verbeteren.

reacties (3)

 • Dronten

   

  De oplossing? Heel eenvoudig, als je er als student voor kiest in een woonwijk te gaa wonen dan houd je je ook aan de leefregels die gelden in een woonwijk! Geen herrie, sowieso niet na 10 uur 's avonds en 's nachts. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn! En kun je dit niet? Dan heb je in een woonwijk niets te zoeken en ga je maar mooi op de campus wonen.

  reageer
 • Student

   

  Bijna helemaal eens. Alleen je laatste zin is het probleem. Ze willen wel op de campus maar dan moet er daar wel plek zijn.

 • .\/\/.

   

  Ja, voor studenten gelden dezelfde regels als voor iedereen. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het gehalte aan kleinburgerlijke vinexdwingelandij ook knap hoog is. (gemekker over rommelige tuintjes en zo)

 • Boels

   

  De oplossing ligt voor de hand: geen overlast plegen. Integreren heet het.

  reageer
 • Lely...

   

  Leuk zo'n enquête, maar dan moeten die linkjes op de site het wel doen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert