Almeerder aangehouden voor mensensmokkel

ALMERE
Een man uit Almere is door de politie in Duitsland aangehouden omdat hij verdacht wordt van mensensmokkel. De Almeerder werd aangehouden nadat hij met een Afghaans gezin met drie jonge kinderen over de grens tussen Polen en Duitsland reed. De auto werd bij Frankfurt an der Oder aan de kant gezet.

De auto reed vanuit Polen de snelweg op en nam in Duitsland de eerste afslag. Dat viel de Duitse agenten op en lieten daarom de Almeerder stoppen. In een chipszak in de auto vonden de agenten een asielaanvraag voor Litouwen.  

Een woordvoerder van de Bundespolizei laat weten dat het onderzoek naar de man is afgerond. De Almeerder is vrijgelaten. Het Duitse Openbaar Ministerie beraamt zich op stappen tegen de man. De Afghaanse familie is naar een asielzoekerscentrum gebracht.  

reacties (2)

 • Rob

   

  Deze smokkelaar zeer zwaar aanpakken, geef die figuur als afschrikmiddel voor z'n vriendjes die ook zo ik in hun hoofd halen een boete van een 100.000 euro en is hij zelf niet van origine Nederlander zet hem dan ook het land uit. Dit is een toevalstreffer dat die gepakt wordt maar veel vaker voor dan we met z'n allen denken. Aanpakken dus rechtelijke macht en blijf nou eens een keer niet op je handen zitten of het geven van een flut straf waar die criminelen alleen maar om lachen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Natuurlijk mensen smokkelaars meteen weer vrijlaten. Zo lost het asiel probleem zich nooit op. Volgende week doet die het zo weer en verdiend zo bakken vol met geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert