"Proef inzet asielzoekers bij vrijwilligerswerk succesvol"

ZEEWOLDE
Een proef van het COA en Stichting Welzijn Zeewolde om asielzoekers aan vrijwilligerswerk te helpen, is succesvol gebleken. Dat laat een woordvoerder van de stichting weten.

De proef ging in april van start en inmiddels zijn er ruim 100 zogenoemde matches gemaakt; meer dan 100 asielzoekers zijn gekoppeld aan vrijwilligerswerk. Daarbij ging het in de meeste gevallen om tijdelijke klussen, zoals schilderwerk, reparaties en hulp bij sportactiviteiten. 

De woordvoerder laat weten dat het project vanwege het succes wordt voortgezet. Alleen de locatie van de spreekuren verandert. Was het spreekuur vrijwilligerswerk voorheen op het azc, vanaf 1 september is dat in het gemeentehuis. 

reacties (10)

 • Jan

   

  Tsja, ik neem aan dat deze woordvoerder vanuit zijn functie niet zal gaan zeggen dat het allemaal waardeloos was. Niet echt een onbevooroordeelde mening lijkt mij. Maar goed, dan kunnen deze mensen alvast wennen aan het feit dat het overgrote meerendeel nooit een betaalde baan zal kunnen krijgen. En dat is wel een feit wat onderzocht is door onafhankelijke instanties..

  reageer
 • Hendrik...

   

  Vrijwilligers werk is vooral zeer geschikt voor organisaties die geen geld willen uitgeven aan betaalde krachten.

  reageer
 • jan

   

  wil niet zeuren hoor maar laten ze al die fietsen maar eens terug brengen die ze mee genomen hebben we zien het gebeuren hier fiets op het stuur en als het donker is lopen ze door de wijken heen te struinen misschien op zoek naar vrijwilligerswerk het is vrij willig ja

  reageer
 • Lies

   

  Wat een reacties weer! Doen ze niks, commentaar! Doen ze vrijwilligerswerk, kapen ze werk van de Nederlanders weg! Dus kortom..,,deze mensen kunnen in de ogen van mensen toch niet goed doen!

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Wel : vetrekken !

 • ron

   

  dr Jake , wie is "ons" en "we" en waar en hoeveel uur per week is dr Jake zoal zo druk mee dan ? en markS, "En de werkzoekende die verplicht is te solliciteren wordt gekort omdat er voor hem geen werk is om ervaring op te doen" verplichten te solliciteren lijkt me toch een redelijke 'wens' ; .... een werkzoekende wordt niet gekort omdat er geen werk is ... misschien omdat hij te weinig probeert of tot te weinig bereid is te aanvaarden. Maar de regel "als je solliciteert en je positief opstelt, wordt je gekort" lijkt me toch echt een verzonnen regel. Misschien zegt het echter wel wat of je positief of negatief tegen zaken aankijkt. Een negatief iemand zou ik ook niet snel aannemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  mooi te horen en een mooi tegenwicht van de reactie uit duitsland vorige week waar een proef niet lukte

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Goeie zaak onder voorwaarde dat nu de normale (hard werkende) nederlander met rust word gelaten door al die organisaties die om vrijwilligers roepen. Rium eerst maar de azc's leeg voordat je ons lastig valt. We gebben het al druk genoeg.

  reageer
 • Rob

   

  Dr. Jake in ruste denk ik, want onderstaande zal wel door uw verstrooidheid komen maar ik als HBO-er kan er geen soep van koken wat u allemaal probeert te verkondigen.

 • Cornelis

   

  "Klussen" als schilderwerk en reparaties lijken me werkzaamheden die op deze manier dus bij reguliere bedrijven worden weggepakt. Een asielzoeker kan het wel even gratis en voor niks doen.

  reageer
 • MKM

   

  Of zijn dit klussen waar de betreffende organisaties gewoonweg geen geld voor hebben?

 • MarkS90

   

  Goedzo! En de werkzoekende die verplicht is te solliciteren wordt gekort omdat er voor hem geen werk is om ervaring op te doen.

  reageer
 • Willem D

   

  Dat is gewoon werk en geen vrijwilligster werk Zo raken de hollandse hun werk kwijt Mensen stem op de pvv dan gebeurd dit niet meer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert