Dronten wil jeugdhulp regelen AZC

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat als proef de jeugdhulp regelen in het AZC in het dorp. Per 1 januari 2015 is de gemeente zelf verantwoordelijk voor de jeugdhulp, met uitzondering van de AZC's. Daar regelt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de jeugdzorg.

Volgens de gemeente Dronten is elf procent van de asielzoekers die zich in Dronten vestigen afkomstig van het AZC aan de Vossemeerdijk. De gemeente wil dat dit percentage de komende jaren omhoog gaat. Daarom start Dronten de proef zodat de jeugd in het AZC alvast kennis maakt met de werkwijze van de gemeente. 

Hoe de proef er precies uit gaat zien, is onduidelijk. De gemeente, het COA en verzekeraar Menzis zijn nog in overleg. 

 

reacties (2)

 • Piet

   

  Probleemimplementatie lobbycratie regeert. Ieder nadeel (cultuurprobleem) heeft z'n voordeel (werk voor sociologen). Rutte's antwoord: doe normaal. Verzetstrijders draaien zich om in hun graf, gevolgen cultuurproblemen worden misbruikt als inkomsten AZC, met als startpagina hun rekeningnummer. Dit land is ziek van arrogante decadentie.

  reageer
 • Jan

   

  Wel allerlei hulp regelen voor asielzoekers en de nederlander kan niks krijgen omdat ze er zogenaamd geen geld voor hebben ? Hoe krijg je verdeeldheid en haat..

  reageer
 • Almeerse

   

  Er is ook jeugdzorg voor allochtone kinderen. Wil je deze kinderen die heel traumatische ervaringen opgedaan hebben in de kou laten staan?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert