Eerste Wereldfestival van start gegaan

ALMERE
Het eerste Wereldfestival op de Grote Markt van Almere is van start gegaan.

Op het nieuwe, multiculturele festival staan ontdekking en ontmoeting centraal. Er is veel muziek, een grote wereldmarkt, een Afrikaans kinderdorp en veel eten uit de hele wereld.

Het festival duurt nog tot middernacht. Eventuele regen zal geen spelbreker worden, aldus Barry Bouquet van de organisatie. Mocht het gaan onweren, dan zullen de acts op het podium tijdelijk stoppen.

Onderdelen van de Afrikadag, die tot 2014 werd gehouden in Almere, zijn terug te zien op het Wereldfestival. Het festival heeft zaterdag rond de 2000 bezoekers getrokken.

reacties (14)

 • Charlie How

   

  Dit is het enige echte multiculturele festival in de buurt. Dat hebben we in onze stad echt nodig bijzonder dat het er nu pas is. Het was heel leuk en de sfeer was geweldig.

  reageer
 • Jose

   

  Ik woon vlakbij de Grote Markt, maar ik vond het een heel gezellig festival met erg gezellige muziek en erg lekker eten. Ik zou het leuk vinden als dit volgend jaar weer terug komt ☺

  reageer
 • Alexs

   

  volgens mij kan het nooit goed zijn is er een house festival dan hoor je klachten is er een normaal festival hoor je gezeur en nu weer op een wereldfestival. mensen ga aub lekker wonen op een hutje op de hei.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik word juist moe van alle klagers in Almere, die enkel en alleen met hun eigen parochie bezig zijn. Almere komt eindelijk tot leven, iets wat jaren geduurd heeft. Voor je rust moet je niet in Almere wezen, maar ik heb een oplossing. De dorpen in Friesland stromen leeg doordat mensen de drukte graag opzoeken. De meest makkelijke oplossing is dat de mensen die graag van hun rust genieten, die dorpen weer opvullen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Koop een goede set oordopjes.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jennifer Stuy

   

  het was heel leuk festival wel soms erg druk veel leuke muziek en iedereen was gezellig en er was een goede sfeer. leuk dat in almere is wij zijn uit huizen gekomen.

  reageer
 • almere

   

  nou bleef ver uit de buurt daar , een herrie festival zo als zo velen in almere alleen maar herrie daar moe wordt je van al die festivals hier .

  reageer
 • clive

   

  wij hebben genoten! wat hebben we dit gemist in almere.

  reageer
 • Almeerse

   

  Bent u op hetzelfde festival geweest als mensen die na u reageerden? Daar lees ik nl wel heel positieve berichten!

  reageer
 • John Mark

   

  Wij hebben de hele dag op de markt gestaan was erg leuk. Leuk dat we allemaal konden komen we stonden vroeger altijd op de afrikadag. goed dat we tot 11 uur mochten blijven staan dat mocht nooit.

  reageer
 • freek

   

  Wij kwamen speciaal voor het muziekprogramma en dat was echt heel bijzonder. Zuco 103, Karsu en drummers uit Burundi op de Grote Markt, geweldig dat dat kan in Almere. savonds was het voor ons veel te druk maar wel gezellig. leuk.

  reageer
 • krup

   

  het was echt heel leuk met allemaal kraampjes die ook op de afrikadg stonden. En we zijn tot 12 uur gebleven was echt heel druk zelfs na het onweer.

  reageer
 • Jos

   

  Jammer dat de mooie locatie Kemphaan niet meer gebruikt kan worden. Metndank aan de geldwolven va Staatsbosbeheer die een te hoge huurprijs vragen. Nu is het een onderdeel geworden van de programmering van het Stadscentrum en dat met financiële steun van de middenstand. Voor hen een slimme zet, maar mij niet meer gezien.

  reageer
 • DrJake

   

  Ik ben er geweest. Als je dit leest denk wat een grote festival,maar 3 piep kleine eettentjes en wat kraampjes met namaak afrikaanse kleding en spullen die 'overpriced' en uiteindelijk made in china/taiwan zullen zijn is dit een een verkapte 'wereldfestival' die uiteindelijk maar afrika-dag is maar blijkbaar niet officieel / stiekem mag heten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert